Mūžībā aizsaukts Latvijā slavens un spilgts cilvēks. Visdziļākā līdzjūtība!

Šis cilvēks Latvijā ir atpazīstams. Mūžībā aizsaukts 20.septembrī.

Pirmdien, 20. septembrī, mūžībā aizgājis animācijas filmu režisors Nils Skapāns (1969-2021) – Latvijā vienīgais plastilīna animācijas meistars, vairāk nekā 40 filmu autors, nacionālu un starptautisku balvu laureāts, informēja Nacionālā Kino centra pārstāvji, raksta lsm.lv

Lasi vēl: Bez Covid-19 sertifikāta varētu liegt apmeklēt lielveikalus, tomēr tas vēl nav viss

“Nils Skapāns ir spilgts piemērs no talantīgo autodidaktu plejādes, jo absolvējis tikai Rīgas 39. vidusskolu un visu tālāko sasniedzis ar talantu un mērķtiecīgu darbu,” norādīja NKC. Pēc skolas un dienesta armijā Nils Skapāns 1989. gadā sāka strādāt par operatoru animācijas filmu studijā “Dauka” un filmēja zīmētās īsfilmas “Fantadroms”, “Rāvējslēdzējs”, “Krikši”, “Seserija”, arī lielfilmu “Ness un Nesija”, pie kuras darbs ilga trīs gadus. 1993. gadā viņš pārcēlās uz leļļu filmu studiju “Animācijas brigāde” un drīz jau patstāvīgi – kā režisors un scenārija līdzautors – veidoja seriālu “Munks un Lemijs”. Ar vienu no savām pirmajām šī seriāla filmiņām “Lidojam?!” (1994)

Nils Skapāns pārsteidza visu Latvijas kinosabiedrību, saņemot bērnu žūrijas galveno balvu Kristāla lāci Berlīnes festivālā (1995), un tā ilgu laiku bija Latvijas nozīmīgākā kinobalva starptautiskā arēnā.

Atvadīšanās no animācijas režisora Nila Skapāna notiks pirmdien, 27. septembrī, pulksten 12.00 Rīgas Krematorijas Lielajā zālē.

COMMENTS

Leave a Comment