Mūžībā aizgājis godājams cilvēks, kurš zināms arī Latvijā

Skumja ziņa skārusi Sanktpēterburgas Pirmo medicīnas universitāti, kas nosaukta akadēmiķa Pavlova vārdā – miris universitātes Histoloģijas, embrioloģijas un citoloģijas katedras vadītājs, izcils zinātnieks un pasniedzējs un daudzu darbu autors medicīnas jomā – Vladimirs Bikovs.

Pirmās medicīnas universitātes preses dienests paziņoja, ka Vladimirs Bikovs aizgāja no šīs dzīves 24. maijā. Profesors nomira 75 gadu vecumā. Nāves iemesls netiek atklāts.

“Vladimirs Lazarevičs uz visiem laikiem paliks gaišā piemiņā katedras kolēģu sirdīs,” – vēstīts paziņojumā.

Atvadīšanās no Sanktpēterburgas medicīnas leģendas notiks 27. maijā, un ceremonija noritēs viņa mīļotajā universitātē – 7.auditorijā. Pēc tam viņš tiks guldīts Boļšeohtinskas kapsētā.

пресс-служба ПСПбГМУ им. акад. И.П. Павлова

Vladimirs Bikovs piedzima 1947. gadā Ļeņingradā. 1972. gadā viņš kļuva par Ļeņingradas Pirmā medicīnas institūta absolventu, to paveicot ar izcilību. Pēc tam viņš ieguva doktora grādu, un 1991. gadā Vladimirs Lazarevičs saņēma profesora titulu. Gadu vēlāk viņš jau vadīja universitātes Histoloģijas katedru. Kopumā Bikovs ar zinātnisko un pedagoģisko darbību nodarbojas 40 gadus.

Lasi vēl: Viņus nospiedīs nelaimu nasta: maija beigās 2 zodiaka zīmēm uzvelsies briesmīga nelaimu lavīna

Profesora kontā ir vairāk nekā 300 zinātnisku darbu, tostarp tik zināmas mācību grāmatas kā “Citoloģija un vispārējā histoloģija”, “Cilvēka personīgā histoloģija”, “Mutes orgānu histoloģija un embrioloģija”, praktisko vingrinājumu rokasgrāmata “Histoloģija, citoloģija un embrioloģija”. Turklāt Vladimirs Lazarevičs tulkoja ārzemju zinātnisko literatūru krievu valodā.

COMMENTS

Leave a Comment