Ministru prezidents: skola nav sociālās aprūpes iestāde laba laika pavadīšanai

Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 30.augustā, reģionālajā vizītē apmeklēja Priekuļus.

Vizītes ietvaros viņš tikās ar Priekuļu novada domes priekšsēdētāju Elīnu Stapuloni, pašvaldības darbiniekiem, kā arī iedzīvotājiem, lai diskutētu par valstij aktuāliem jautājumiem.

Uzrunājot klātesošos, M.Kučinskis iepazīstināja ar valstī notiekošajiem procesiem gan attiecībā uz reformām izglītības un veselības aprūpes sistēmā, gan arī situāciju tautsaimniecības attīstībā.

Attiecībā uz izglītības sistēmā notiekošajiem procesiem, Ministru prezidents informēja, ka izdevies panākt vienošanos ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību par atalgojuma palielināšanu pedagogiem jau šogad, vienlaikus akcentu liekot arī uz izglītības kvalitātes celšanu.

“Mums ir svarīgi, lai valstī būtu daudz jaunu, labi izglītotu cilvēku. Skolai ir jānodrošina šī kvalitatīvā izglītība, jo skola nav sociālās aprūpes iestāde, kur bērnam vienkārši pavadīt laiku,” sacīja Ministru prezidents.

Aktualizēts tika arī jautājums par jaunu īres dzīvokļu celtniecību. M. Kučinskis norādīja, ka šim jautājumam šobrīd valdības līmenī tiek pievērsta uzmanība, it īpaši ņemot vērā, ka, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai valstī, Latvijā sāk atgriezties savulaik darba gaitās ārvalstīs devušies cilvēki, un viņiem ir nepieciešama dzīvojamā platība.

“Skaidrs, ka valstij ir jāiesaistās šā jautājuma risināšanā, tas ir nepieciešams, lai mūsu tautsaimniecība varētu sekmīgi attīstīties nākotnē,” tā M. Kučinskis.

Tāpat tika diskutēts par jautājumiem, kas skar valstī realizēto politiku elektroenerģijas jomā un iespēju pārskatāmā nākotnē likvidēt obligātā iepirkuma komponenti, tādējādi samazinot maksājumus patērētājiem.

Ceturtdien, 30.augustā, Ministru prezidents reģionālajā vizītē apmeklē Priekuļus un Cēsis.

Leave a Comment