Mellenes – dabas dots insulīns. Vērtīgas arī tā lapas!

Mellenes ne tikai uzlabo redzi, bet ir neaizvietojamas citu slimību ārstēšanā.

Tās satur citronskābi un ābolskābi, B1, B2, C, PP vitamīnu, dzelzs, mangāna un vara sāļus, flavonoīdus, kam piemīt spējas novērst trombu veidošanos.

Visu šo un citu vērtīgo vielu klāstā mellenēs ir arī neomitrilīns – viela, ko mēdz dēvēt par dabas insulīnu un kas ir ļoti efektīva ne tikai cukura diabēta profilaksei, bet arī ļauj ārstēt dažas šīs slimības formas. Bet diarejas, akūta enterokolīta, gastrīta (ar pazeminātu kuņģa skābes līmeni) un pat dizentērijas un zarnu traktā notiekošo pūšanas procesu gadījumā iedarbojas kā antiseptiķis un savelkošs līdzeklis.

Melleņu novārījums ir efektīvs pret cistītu, uretrītu, nierakmeņu slimību, tas stiprina asinsvadu sieniņas aterosklerozes un hipertonijas gadījumā. Pagatavošanas recepte ir vairāk nekā vienkārša: ņem ēdamkaroti ogu uz glāzi ūdens.

Veselīgas ir ne tikai ogas, bet arī lapas. Regulāri 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas izdzerot 1/3 glāzes novārījuma, kurā izmantoti abi komponenti, būtiski uzlabojas vielmaiņa, bet slimības, arī diabēts, atkāpjas.

Leave a Comment