Medus skaistai un veselīgai ādai – receptes

Medus jau sen zināms kā viens no labākajiem un veselīgākajiem produktiem pasaulē, kuru iespējams lietot ne tikai iekšķīgi, bet arī kā masku, losjonu un uzlējumu jūsu ādai.

Medus losjons

Losjona pagatavošanai ņemiet tējkaroti medus, tējkaroti glicerīna, ēdamkaroti degvīna, 0,2 tējkarotes boraka un pusglāzi ūdens. Vispirms medu sajauciet ar glicerīnu, pēc tam pielejiet klāt ūdeni, kurā izšķīdināts boraks. Degvīnu nepieciešams pievienot pēdējo. Šāds losjons tīra un mīkstina ādu.

Medus un auzu pārslu uzlējums

Vakarā ēdamkaroti medus un tik pat daudz auzu pārslu ielieciet glāzē un 3/4 tilpuma aplejiet ar vēsu vārītu ūdeni. Nākamajā rītā uzlējumu samaisiet un daļu no tā apēdiet, bet pārpalikumu izmantojiet attīrošai un barojošai sejas maskai: uz 5 – 10  minūtēm uzziediet to uz sejas, tad nomazgājiet ar vēsu ūdeni. Ja jums ir normāla vai taukaina sejas āda, maska lieliski aizvietos attīrošo pieniņu un dienas krēmu. Bet, ja jums ir sausa āda, tad pārpalikumam pievienojiet klāt 1 – 2 pilienus olīveļļas.

Medus pieniņš

Ēdamkaroti medus izšķīdiniet glāzē viegli silta piena un lietojiet to jutīgas ādas kopšanai.

Barojoša maska jebkāda tipa sejas ādai

Tējkaroti medus sajauciet ar tādu pašu daudzumu jebkura tipa sejas ādai piemērotu barojošo krēmu, pievienojiet 5 – 10 pilienus citronu sulas un visus samaisiet. Uzziediet šo masku uz sejas, atstājiet to 20 – 30 minūtes iedarboties, pēcāk noskalojiet ar siltu ūdeni.

Ja arī jums patika kāda no šīm idejām, neaizmirstiet dalīties arī ar savām draudzenēm!

Leave a Comment