Mazulim pārtikas diatēze! Palīdzēs arī vannas un dzīve laukos


Kā palīdzēt mazam bērnam, ja no pārtikas produktiem viņš droši var ēst tikai putnu gaļu, rīsus, makaronus, ziedkāpostus banānus, bet daudz kas cits viņam izraisa diatēzi.

Pirmkārt, 2-3 reizes nedēļā var gatavot vannu, izmantojot stipru asinszāļu vai trejdaivu sunīšu novārījumu (2 glāzes sasmalcinātu lakstu uz spaini ūdens).

Otrkārt, ieteicams pagatavot šādu ziedi: izkausē 50 g sviesta vai nedaudz uzsilda ½ glāzes rafinētās olīveļļas, pievieno ēdamkaroti sasmalcinātu asinszāļu lakstu, samaisa, nakti nostādina, pēc tam izkāš un lieto diatēzes izsitumu apziešanai.

Papildus bērnam var dot dzert trejdaivu sunīšu uzlējumu – pa ¼ glāzes 2-3 reizes dienā (sāk ar pavisam vieglu koncentrāciju – tējkaroti drogas ieber termosā, aplej ar litru verdoša ūdens, nakti nostādina, tad izkāš. Pakāpeniski drogas daudzumu palielina līdz pilnai ēdamkarotei).

Vēl bērnam ieteicams uzturēties nevis pilsētā, bet laukos (vismaz pusgadu), un iespējami vairāk būt svaigā gaisā. Tāpēc, ja ir tāda iespēja un laukos dzīvo vecmāmiņa vai radi, to vajadzētu izmantot.

Pēc tam, kad bērna stāvoklis uzlabosies, pēc ēšanas viņam pavisam nelielā, gandrīz vai mikroskopiskā devā (burtiski nažagalu) var sākt dot kādu no tiem produktiem, kas izraisīja diatēzi.

Ja viss rit normāli, pēc 10 dienām devu pamazām var palielināt, bet pēc mēneša jau sākt dot kādu citu produktu. Bērna organisms pakāpeniski pieradīs pie jaunajām vielām un pārstās uz tām reaģēt.

Leave a Comment