Mazasinība? Sāc rītu ar rīvētu burkānu salātiņiem, neaizmirsti arī bietes!


Mazasinības gadījumā ārsti nereti iesaka dzert saldo krējumu, ēst granātābolus un kaviāru. Taču tie visi ir samērā dārgi produkti, tāpēc ikdienas lietošanai ne katram pa kabatai. Uzlabot asinsrades procesu var, lietojot uzturā arī lētākus dārzeņus un augļus un dzerot ārstniecības augu tējas.

* Atsevišķi uz rīves sarīvē burkānus, bietes un rutku. Izspiež sulu un vienādas daļas ielej tumša stikla pudelē. Pudeli rūpīgi apziež ar mīklu, bet tā, lai kakliņš nebūtu pilnībā aizklāts un šķidrums varētu iztvaikot. Tad to liek cepeškrāsnī un 3 stundas karsē samērā zemā temperatūrā. Iegūto maisījumu lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā pirms ēšanas. Ārstēšanās kurss – 3 mēneši. Šis ir ļoti radikāls līdzeklis pret mazasinību.

* Ņem 400 g nesālītu cūku iekštauku un 6 lielus antonovkas ābolus. Ābolus sīki sagriež, pievieno taukiem, rūpīgi samaisa un liek karsēties cepeškrāsnī zemā temperatūrā. Pa to laiku rūpīgi sakuļ 12 olu dzeltenumus ar glāzi cukura, caur smalko rīvi pierīvē 400 g šokolādes (augstākā labuma). Kad tauki ar āboliem izkausēti, iemaisa sakultās olas un ļauj masai atdzist. Iegūto produktu ziež uz maizes sviesta vietā un ēd katrā ēdienreizē (3–4 reizes dienā), obligāti uzdzerot ļoti siltu (gandrīz karstu) pienu.

Slimniekam ne tikai uzlabojas asinsrades process, bet arī vispārējā pašsajūta, nostiprinās plaušu darbība, viņš pieņemas svarā.

* Ņem 3 ēdamkarotes asinszāles lakstu, pa 2 ēdamkarotēm panātres lakstus, baltās panātres ziedus un kazeņu lapas. Visu rūpīgi sasmalcina, aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, silti ietin, 3 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer karstu pa glāzei 3 reizes dienā.

* Piecas ēdamkarotes sasmalcinātu mežrozīšu paaugļu aplej ar litru ūdens, vāra 10 minūtes, ietin un nakti nostādina. Dzer kā tēju jebkurā laikā, pēc vēlēšanās saldinot ar cukuru vai medu.

Novārījums lieliski attīra asinsrites sistēmu, uzlabo vielmaiņu. Tas ir bagāts ar C vitamīnu, un to kā tonizējošu līdzekli iesaka lietot pret mazasinību, cingu, nieru un urīnpūšļa kaitēm, slimām aknām.

* Katru rītu tukšā dūšā jāapēd 100 g rīvētu burkānu ar krējumu vai augu eļļu.

Leave a Comment