Maza viltība, kā viegli notīrīt ar mizu vārītus kartupeļus

Nevienam nepatīk tīrīt tikko novārītus kartupeļus. Pirmkārt, tas ir samērā laikietilpīgi, otrkārt, var apdedzināt pirkstus. Bet ir veids, kas palīdzēs to izdarīt pāris sekunžu laikā, un arī pirksti necietīs!

Izmēģini šo lielisko metodi, un arī turpmāk darīsi tikai tā. Vārīti kartupeļi taču ir neaizstājama daudzu ēdienu un salātu sastāvdaļa, tāpēc šī viltībiņa noteikti noderēs itin bieži.

Pirms kartupeļu vārīšanas, katram izdari iegriezumu “pa ekvatora līniju” – kā redzams zīmējumā. Galvenais, lai miziņa būtu iegriezta visā garumā, no sākuma līdz beigām.

Pēc tam vāra kartupeļus. Minūti pirms vārīšanas beigām sagatavo dziļu šķīvi, kas piepildīts ar ūdeni un ledu. Nenoņemot katliņu no plīts, izņem vienu kartupeli un iemet ledainā ūdenī. Pagaida 10 sekundes.

Izņem atdzesēto kartupeli, paņem pie malām, lai iegriezuma līnija būtu pa vidu, uzspied uz malām. Miziņa nolobīsies viegli, arī pirkstus ar karsto kartupeli neapdedzināsi.

Šī neparastā un ātrā metode noderēs saimniecībā ikvienam. Īpaši to vērts atcerēties, kad pienāks laiks gatavot rasolu Jaungada svētkiem.

Leave a Comment