Maskas no baltmaizes der jebkura tipa ādai. 3 receptes


Jebkura tipa ādai piemērota ir maska no baltmaizes – lūk, daži piemēri atšķirīgām vajadzībām.

Sejas un kakla atsvaidzināšanai
Ņem nelielu gabaliņu, nogriež garozu un mīkstumu aplej ar pienu. Kad maize izmirkst, to saspaida, līdz veidojas bieza krējuma konsistences masa, un uzziež sejai (var arī kaklam). Pēc 15 minūtēm masku nomazgā ar ūdeni.

Maska nobriedušai ādai ar citu vērtīgu produktu piedevām
Sajauc pa tējkarotei sasmalcinātus skābētos kāpostus, kliņģerīšu tinktūru, pētersīļu sulu un olīveļļu.

Pievieno 80–100 g rupjmaizes mīkstuma (maizi pirms tam izmērcē skābēto kāpostu sulā).

Masku uz 15 minūtēm uzklāj sejai un kaklam, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

Attīroša maska
Ja uz sejas parādījušies melni punktiņi, palīdzēs attīroša maska no rudzu miltiem, medus un citrona sulas.

Sajauc pa tējkarotei medu un miltus, maisījumu atšķaida ar citrona sulu, lai veidotos pašķidra putriņa.

Masku liek uz 15 minūtēm, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

Leave a Comment