Marinēts speķis “5 minūtītes”- 5 minūtes gatavo, 5 minūtēs tiek apēsts!

Cūkas speķis ir biezs zemādas tauku slānis, kurā uzkrājas bioloģiski aktīvās vielas, taukos šķīstošie vitamīni un antioksidanti. Speķī ir liels daudzums A, D un E vitamīnu, kā arī karotīns. 

Speķa sastāvā ir iekļauta arī arahidonskābe (ARA), kas palīdz organismam cīnīties pret vīrusiem un nostiprina imunitāti. Tas ir tieši tas, kas nepieciešams, lai cīnītos un pasargātu organismu no gripas un  ARVI– akūtas respiratoriskās vīrusinfekcijas.

сало

Piedāvājam jums pavisam vieglu un neaizmirstamu marinēta speķa recepti. Šādā veidā sālīt varat ne tikai speķi, bet arī liesu gaļu un gaļu ar kauliem. Varat iemarinēt burciņās uz ziemu, varat ēst uzreiz.

Marinēts speķis

 

Sastāvdaļas:

1 kg cūkas krūtiņas

1 l ūdens

1 ķiploku galviņa

5 lauru lapas

Lasi arī: Tušonka jeb sautēta gaļa burciņās – gatavojam cepeškrāsnī

4 ēdamkarotes sāls

malti sarkanie pipari – pēc garšas

 

Lai uzzinātu, kā pagatavot gardu marinēto speķi, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment