Mandarīnu miziņās ir milzīgs spēks! Septiņas noderīgas receptes veselībai

 

To lietošana dažādu slimību profilaksei

1. Disbakteriozes un daudzu citu gremošanas trakta darbības traucējumu gadījumā

Mandarīna miziņas izkaltējiet un pēc tam kafijas maļamajā aparātā tās sasmalciniet. Iegūsiet maigi oranžu pulveri. Pievienojiet vienu tējkaroti šī pulvera dažādiem ēdieniem klāt kā garšvielu. Šis līdzeklis palīdzēs vēdera pūšanās gadījumā, kā arī tad, ja ir problēmas ar kuņģa un zarnu trakta darbību. Pamēģiniet uzvārīt kafiju, kurai pievienots mandarīnu miziņu pulveris – tik garda un aromātiska!

2. Ārstē bronhītu

Divas ēdamkarotes sausu mandarīna miziņu aplejiet ar 1,5 glāzi karsta ūdens. Paturiet šo dzērienu uz nelielas uguns vidēji piecas minūtes. Pēc šīm piecām minūtēm noņemiet maisījumu nost no uguns un ļaujiet vēl stundu ievilkties. Lietojiet šo mandarīnu ārstējošo līdzekli pa 0,5 glāzei trīs reizes dienā. Vēlams dzērienu lietot siltu un vismaz 30 minūtes pirms ēšanas. Slimība pati atkāpsies!

3. Nogurdinošs un sauss klepus

Divas ēdamkarotes kaltētu mandarīna miziņu aplejiet ar vienu glāzi degvīna un ļaujiet šim maisījumam tumšā vietā nostāvēt vismaz nedēļu. Pēc norādītā laika maisījumu nokāsiet.

Lietojiet pa 20 pilieniem iegūtās tinktūras, izšķīdinot to ūdenī, vēlams vismaz trīs reizes dienā pirms ēdienreizēm. Miziņā esošās ēteriskās eļļas spējīgas radīt brīnumus. Klepus samazināsies un jūs jutīsieties daudz labāk.

4. Saaukstēšanās gadījumā

Sauju sagrieztu mandarīna miziņu aplejiet ar verdošu ūdeni, šo maisījumu ielejiet traukā ar plašu atveri un desmit minūšu garumā ieelpojiet šādus tvaikus. Pēc šādas procedūras vidēji stundu nav ieteicams doties ārā aukstumā. Mandarīna miziņās esošie fitoncīdi tvaiku veidā spēj ļoti ātri iznīcināt dažādas infekcijas.

5. Kāju sēnīšu infekcijas gadījumā

Atliek vien divas reizes dienā ar mandarīna miziņu ieberzēt kāju nagus un pirkstu starpas, lai atbrīvotos no nepatīkamās sēnītes.

6. Pārslodzes un bezmiega gadījumā

Smalki sagrieziet svaigas mandarīna miziņas, ielieciet tās maisiņā, kas novietots blakus jums, un 15 minūšu garumā izbaudiet šo aromātu. Šādu metodi varat lietot arī tad, ja sāp galva. Citrusa aromāts un ēteriskās eļļas spēj cīnīties ar nogurumu, noņem stresu, atslābina un palīdz ātri aizmigt.

7. Ja ir paaugstināts asinsspiediens un sirds aritmija

Vienu glāzi svaigu mandarīna miziņu aplejiet ar trīs litriem verdoša ūdens. Lieciet to visu vārīties, pēc tam ļaujiet maisījumam vēl vienu stundu ievilkties. Nokāsiet iegūto maisījumu.

Dodieties siltā vannā, kurā ieliets mandarīnu novārījums, vienu stundu pirms gulētiešanas. Pietiks vien ar 15 minūtēm, lai novārījums iedarbotos uz mūsu ķermeni.

Mandarīna miziņas iespējams izmantot daudz dažādos veidos, tādēļ mūsu redakcija jau sniedza pāris vizuālus ieskatus, kur tās var izmantot.

Vēlaties izveidot barotavas putniņiem? Mandarīna miziņas nāks talkā! Turklāt, privātā mājā šāds dārza dekors izskatīsies ļoti amizanti.

Dažādas tinktūras uz spirta bāzes un novārījumi tika izmantoti jau pirms simtiem gadu, tādēļ jau izsenis šādi līdzekļi mums ir labi zināmi. Šī iemesla dēļ arī mēs jums šodien sniedzām iespēju izmēģināt receptes, kuras gadu laikā jau ir pārbaudītas.

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment