Manas omītes marinēto šampinjonu recepte

Es vienmēr esmu augsti vērtējusi vecvecāku atstātās zināšanas, bet jo īpaši sirdij tuvas omītes receptes, ar kurām dalīšos vēl paaudžu paaudzēs.

Sastāvdaļas

 ● 1-1,3 kg šampinjonu (šampinjonu vietā var izmantot citas baltās sēnes)
 ● 500 ml ūdens
 ● 1,5 ēdamkarotes sāls
 ● 1 ēdamkarote cukura
 ● 3 lauru lapas
 ● 7 krustnagliņas
 ● 7 melno piparu graudiņi
 ● 7 smaržīgie pipari
 ● 1 ēdamkarote etiķa esences

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot šampinjonus,liek katlā vārīties, turpina vārīt vēl 5 minūtes, pēc uzvārīšanās.
  2. Šampinjonus kārtīgi noskalo, lielākos sagriež, pakāpeniski, pa daļām liek katlā, uzvāra, turpina vārīt 1 minūti.
  3. Sēnes pārliek tīrās burkās, lej virsū verdošo sālījumu, pievieno etiķi.
  4. Burkas aizvāko un sakrata, lai etiķis izplūstu pa visu burku.
  5. Kad burkas atdzisušas, tās liek ledusskapī, pēc diennakts marinēti šampinjoni ir gatavi

Leave a Comment