Mājās pagatavojami līdzekļi pret nepatīkamu kāju aromātu

Bromhidroze ir medicīnisks termins, kas apzīmē smirdīgu sviedru izdalīšanos. Tieši paduses un kājas ir tās ķermeņa daļas, kurām ir daudz lielāka nosliece uzkrāt nepatīkamu aromātu. 

Uz cilvēka pēdas ir tūkstošiem sviedru dziedzeru, kuri ir ļoti aktīvi. Baktērijas, kuras atrodas sviedros, rada smaku, kas bieži vien ir pat neciešama. Smaka, kāda rodas no mūsu kājām, var būt tik spēcīga, ka tā “pielīp” pie zeķēm, apaviem, apģērbam un pat visai mājai. Līdzko kājas ir cieši aizsegtas, piemēram, ar apaviem, sviedrēšanās pastiprinās, radot lielisku vietu, kur attīstīties baktērijām.

Taču nevajag jau priekšlaicīgi satraukties, jo ir dabīgi līdzekļi, kas var palīdzēt cīņā ar šo problēmu.

Ingvers

Veicina sviedru izdalīšanos un organisma detoksikāciju. Tajā ir arī antibakteriālas īpašības, kuras var palīdzēt organismam cīnīties ar dažādām baktērijām un mikrobiem. Sagrieziet ingvera sakni mazākos gabaliņos un ievietojiet tos marlē. Pašu marli lieciet katliņā ar verdošu ūdeni. Piecas minūtes paturiet tajā marli un pēc tam izņemiet ārā. Līdzko šķidrums būs mazliet atdzisis, mērcējiet tajā kājas. Dariet tā katru vakaru, vēlams pirms gulētiešanas.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment