Mājās gatavots vistas šķiņķis skārda bundžā. Tā tik ir recepte!

Ja vēlies pagaršot īstu mājas delikatesi, kas pagatavojama tikai vienas stundas laikā? Tad izmēģini vistas šķiņķa recepti skārda bundžā! Izklausās neparasti, bet ēdiens patiešām izdodas lieliski.

Tādu gardumu nav iespējams nopirkt nevienā veikalā. Mājas šķiņķī nav nekādu krāsvielu, konservantu, garšas pastiprinātāju un citu ķīmisko vielu. Gaļa izdodas maiga un diētiska, tai pašā laikā arī sātīga. Gatavojam!

Sastāvdaļas

600 g vistas filejas vai vistas šķiņķis (fileja ātrāk pagatavojas)

1 ēdamkarote želatīna

1 tējkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma

2 daiviņas ķiploka

Malti melnie pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Fileju nomazgā, sagriež nelielos gabaliņos, pievieno sauso, ātri šķīstošo želatīnu, garšvielas, sasmalcinātu ķiploku, matus melnos piparus un sāli. Samaisa un atstāj uz 20 minūtēm.

Gaļu liek cepšanai paredzētā maisiņā, aiztaisa to, liek skārda bundžā, kārtīgi sablīvē. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.

Gatavo aptuveni 50 minūtes, viss atkarīgs no cepeškrāsns. Zem bundžas paliek šķīvi. Kad šķiņķis būs gatavs, ļauj tam atdzist un liek ledusskapī uz 12 stundām.

Mājas delikatese gatava. Nebaidies izmantot sauso želatīnu, gaļa cepšanās procesā izdalīs sulu, želatīns izšķīdīs, bet vēlāk sastings.

Leave a Comment