Lūk, cik šomēnes būs brīvdienu valsts svētkos! Uh, varēsim kārtīgi atpūsties!

1918. gada 18.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts. Šī diena Latvijā ir svētku diena.

Šogad valsts svētkus varēs svinēt četras dienas pēc kartās – no 18. novembra līdz 21. novembrim. Tiesa, 19. novembra darba dienu būs jāatsrādā nedēļu iepriekš, sestdienā, ziņo nra.lv

Lasi vēl: Šo sieviešu vārdu īpašnieces spēj vīriešus padarīt teju trakus viņu dēļ

Darba likums nosaka: Ja darba nedēļas ietvaros viena darba diena iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, tad darba devējs šo darba dienu var noteikt par brīvdienu un pārcelt uz sestdienu tajā pašā nedēļā vai citā nedēļā tā paša mēneša ietvaros.

No valsts budžeta finansējamo institūciju darbiniekiem, kuriem noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai, Ministru kabinets rīkojumu par darba dienas pārcelšanu izdod par nākamo gadu ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 1. jūlijam.

2020. gada 30. jūnijā Ministru kabinets apstiprināja rīkojumu Nr. 354 “Par darba dienu pārcelšanu 2021. gadā”, nosakot, ka šogad darba diena no piektdienas, 2021. gada 19. novembra tiek pārcelta uz sestdienu, 2021. gada 13. novembri. Līdz ar to Latvijas Neatkarības dienu varēs svinēt četras dienas pēc kartas.

COMMENTS

Leave a Comment