Ļoti ceram, ka šīs dāvanas jūs saviem mīļajiem svētkos nedāvināsiet, jo tās nes neveiksmi

Dāvanu izvēle ir ļoti atbildīga nodarbe – ir vērts nopietni attiekties pret to izvēli, jo ir daudz zīmju, kas aizliedz dāvināt to vai citu priekšmetu. Pamatojoties uz tautas ticējumiem ir divas lietas ko NEVAJAG dāvināt! Pirmā no tām ir zeķes. (par otru dāvanu ko nevajag dāvināt – raksta beigās)

Kopš seniem laikiem ļaudis dāvanas uztvēra ļoti nopietni. Visi zināja, ko drīkst dāvināt un ko ne. Zeķes, ir lietas, kuras nav ieteicams dāvināt, lai gan šķiet – kādu gan bīstamību var radīt šādas it kā nekaitīgas veltes.

Ticējumi, kas saistīti ar zeķu dāvināšanu

Saskaņā ar tautas ticējumiem, ja tu saņem dāvanā lietas, kas jāvelk kājās, tas vēsta, ka tevi gaida garš ceļojums. Šajā gadījumā zeķes var pieskaitīt šai kategorijai. Bet ir arī citi ticējumi.

1. Ja stiprā dzimuma pārstāvim tiek pasniegta Jaungada dāvana zeķu formā, tas nozīmē, ka nākamo gadu viņam nāksies dzīvot steigā. Jauno gadu šis indivīds pavadīs spriedzē, neatrodot sev vietu, un raizējoties, vai visur paspēs laikā.

2. Precētiem vīriešiem nav ieteicams dāvināt zeķes, jo tad viņi bieži sāks doties garos braucienos un kādā brīdī vienkārši attālināsies no savas mājas ligzdas. Īpaši nav ieteicams dāvināt zeķes saviem likteņa lemtajiem partnerim, lai viņus neaizbaidītu.

3. Mātei nevajadzētu dāvināt zeķes pieaugušajam dēlam, jo tas pamudinās viņu atgriezties dzimtajās mājās, kas savukārt ietekmēs viņa ģimenes dzīvi neatkarīgi no tā, vai tā jau ir izveidojusies vai ne. Tādējādi māte pati savām rokām iznīcinās dēla ģimenes laimi.

4. Dāvanu zeķu veidā vajadzētu pasniegt tikai tad, ja tā ir ilgi gaidīta velte. Piemēram, vecmāmiņa vai māte ar mīlestību ir uzadījusi zeķes saviem mīļajiem, kuri ar nepacietību gaida šādu dāvanu. Šādas zeķes tevi ne tikai sildīs ziemā.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu OTRU lietu ko NEVAJAG dāvināt

Leave a Comment