Locītavas krakšķ un brakšķ. Kā sev palīdzēt?


Kādudien, kāpjot pa kāpnēm, pēkšņi atskan savāda čīkstoņa un krakšķis. Vēl pēc pāris pakāpieniem kļūst skaidrs, ka čīkst un krakšķ nekas cits kā paša ceļu locītavas. Un tas ir tikai sākums.

Pēc tam atklājas, ka vairs nav iespējams izdarīt to, kas vēl pavisam nesen padevās samērā viegli. Problemātiski kļūst pieliekties, pagriezties uz otriem sāniem gultā. Grūti strādāt, grūti pat aiziet uz veikalu, jo katrs solis sagādā sāpes.

Ārsta noteiktātā diagnoze – artrīts (artroze) – skan gluži kā spriedums. Zināms taču, ka locītavu kaites oficiālā medicīna joprojām uzskata par neārstējamām. Atliek vienīgi samierināties un turpināt ar krakšķošam locītavām kaut kā sadzīvot.

Agrāk vai vēlāk ar locītavu kaitēm saskaras vairums cilvēku. Tā ir ļoti plaši izplatīta parādība, kas aptver aptuveni 80% gados vecu cilvēku, lai gan, patiesību sakot, tā var piemeklēt ikvienu un jebkurā vecumā. Pat bērnus. Kaite var iemesties jebkurā locītavā. Gadi, traumas, kā arī citas jau esošās slimības izprovocē iekaisuma procesu, izraisot locītavas deformāciju.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment