Lēcu krēmzupa

Nepieciešams:

  • 300 g lēcu
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1/3 selerija saknes
  •  3 tomāti
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1/3 t. k. muskatriekstu
  • 4 šķēles maizes ar klijām
  • 20 g. sakapātu diļļu

Pagatavošana:

Lēcas, nomazgāt ielikt  katliņā, pieliet 1,5 l auksta ūdens, uzvāriet un vāriet 30 minūtes. Sīpolus nomizot un smalki sagriezt. Burkānus un selerijas nomazgāt, nomizot un sagrieziet salmiņos. Likt dārzeņus katliņā, kur vārās lēcas un vāriet vēl 15 minūtes.

Izmantojot blenderi visu sablendēt biezenī.  Noblanšēt tomātus verdošā ūdenī, noņemt tiem mizu, sablendēt.

Pievienot tomātus dārzeņu un lēcu biezenim, pievienot olīveļļu, muskatriekstu. Vēl mazliet visu kopā sablenderēt, un var saliet šķīvjos. Katrā šķīvī ielikt zaļumus.

Maizi sagrauzdēt tosterī un pasniegt pie zupas.

Avots: zacep.com

Leave a Comment