Lauru lapas veselībai, tievēšanai un pret veselu “buķeti” dažādu slimību

 

Lauru lapas pazemina cukura līmeni
Pateicoties augstajam īpašo vielu saturam, lauru lapām piemīt hipoglikēmiskas īpašības, proti, tās palīdz samazināt cukura līmeni. Tāpēc tautas medicīnā tās gan tīrā veidā, gan dažādu augu maisījumu sastāvos izmanto cukura diabēta ārstēšanai. Augu maisījumi jāmaina ik pēc 2–3 mēnešiem.

* Uzlējumam ņem 10 lauru lapas, aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens un 2–3 stundas nostādina. Dzer pa pusglāzei 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

Pēc tam var pāriet uz augu maisījumiem. Bez lauru lapām vienādās daļās tajos iekļauj vēl šādus augus:

* brūkleņu un melleņu lapas, asinszāles un galegas lakstus, bērza lapas un pumpurus, dadža un lakricas saknes, paegļa augļus;

* bērza pumpurus, irbenes mizu, nātru lakstus, pieneņu saknes, pākšu pupiņu vārsnes, diļļu augļus un linsēklas;

* galegas un parastā pelašķa lakstus, āboliņa ziedus, dadža saknes, melleņu lapas un mežrozīšu augļus;

* pieneņu saknes, ganu plikstiņa lakstus, pākšu pupiņu vārsnes, melleņu lapas, lazdas mizu un diļļu augļus.

Uzlējumu gatavo šādi:

* 2 ēdamkarotes jebkura maisījuma vakarā ieber termosā, aplej ar puslitru verdoša ūdens un nakti nostādina. Lieto pa 1/3–1/4 glāzes pusstundu pirms ēšanas.

Papildus, lai pazeminātu cukura līmeni asinīs, uzturā vairāk jālieto pikantas garšvielas, arī ķiploki, sīpoli, selerijas, spināti, bet kafijas vietā – cigoriņi.

Dažas receptes citām kaitēm
Lauru lapas palīdz atjaunot ādas bojājumus, noņem sāpes un alerģiju. Lapu novārījumu lieto pret urīnpūšļa un kuņģa-zarnu trakta kaitēm, dzemdes asiņošanu. Novārījums ar medu palīdz pret saaukstēšanās slimībām, reimatismu, sāpēm locītavās un krustos.

* Pret locītavu kaitēm, krampjiem, paralīzēm: 30 g sīki sasmalcinātu lauru lapu aplej ar 200 g olīvu vai saulespuķu eļļas, 10 dienas nostādina siltā vietā (vai stundu karsē ūdens peldē), tad izkāš, biezumus izspiež un lieto problemātisko vietu ierīvēšanai.

* Pret vēdera uzpūšanos (meteorismu) gatavo lauru tēju: 4 lauru lapas aplej ar puslitru verdoša ūdens, nostādina un izdzer dienas laikā ēdienreižu starplaikos.

* Pret urīnpūšļa slimībām, olnīcu iekaisumu: vakaros sagatavo siltas lauru lapu uzlējuma sēdvannas: 80 sasmalcinātas lapas aplej ar litru verdoša ūdens, vāra 15 minūtes, tad izkāš un pielej vannai, kas līdz trešdaļai piepildīta ar siltu ūdeni.

* Pret osteohondrozi: 5 lauru lapas ieliek emaljētā traukā, aplej ar 1,5 glāzēm ūdens, vāra 5 minūtes. Pēc tam silti ietin, 3 stundas nostādina, tad izkāš. Izdzer dienas laikā maziem malkiem. Kurss – 3–4 dienas. Pēc nedēļu ilga pārtraukuma kursu var atkārtot.

* Pret progresējošu tuvredzību: 4–5 lauru lapas aplej ar glāzi verdoša ūdens, 15–20 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā.

* Pret izgulējumiem, čūlām, reimatisma un podagras izraisītām sāpēm, arī neiralģiju: 6 daļas lauru lapu sajauc ar 1 daļu kafijas dzirnaviņās samaltu paegļa (priedes, egles) skuju un 12 daļām sviesta. Ar iegūto ziedi apsmērē problemātiskās vietas un pārsedz ar marles salveti. Procedūru atkārto vismaz 2 reizes dienā.

* Pret tahikardiju: vakarā termosā ieber ēdamkaroti sasmalcinātu lauru lapu, aplej ar glāzi verdoša ūdens, no rīta izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes stundu pirms ēšanas.

* Pret nepatīkamu elpu: vienādās daļās sajauc kardamona sēklas, kanēļa pulveri un samaltas lauru lapas. Tējkaroti maisījuma aplej ar glāzi silta vārīta ūdens, 30 minūtes nostādina, tad izkāš. Lieto 2 reizes dienā pēc ēšanas.

Sagaidīt vasaru teicamā formā
Lauru lapas palīdz atbrīvoties arī no ziemas un pavasara noguruma izpausmēm. Lapu uzlējumi un novārījumi normalizē sviedru izdalīšanos, uzlabo garastāvokli un darbspējas, palīdz atgūt labu sejas krāsu un ādas svaigumu. Lauru lapu sastāvā esošie fitoncīdi un mikroelementi stiprina imunitāti un nervu sistēmu.

* Aptuveni 15 lapiņas aplej ar 300 g ūdens, vāra 5 minūtes, tad pārlej termosā un 3–4 stundas nostādina. Pēc tam izkāš un izdzer pa daļām dienas laikā. Kurss – 3 dienas. Ar 2 nedēļu pārtraukumiem kursu atkārto 3 reizes.

Mazināt pastiprinātu svīšanu palīdz vannas ar lauru lapu uzlējumu.

* Uz 1 litru tīra ūdens ņem 50–100 ml lauru lapu uzlējuma vai novārījuma. Peldi ieteicams rīkot 2–3 reizes nedēļā pirms gulētiešanas.

Papildus šāda vanna nomierinās nervus, mazinās spriedzi un normalizēs miegu.

Vēl der ņemt vērā to, ka kosmetologi iesaka sejas un kakla ādai pagatavot šādu losjonu:

* 20 g lauru lapu aplej ar 100 ml ūdens, uzkarsē līdz viršanai un pāris stundu nostādina. Lieto sejas un kakla apslaucīšanai no rīta un vakarā. Losjons ne tikai teicami attīra un atsvaidzina ādu, bet arī palīdz izlīdzināt sīkās krunciņas.

Avots: makataka.ru

COMMENTS

Leave a Comment