“Ļaunais” skaistums: ziedi, kuriem blakus nekas neaug. Tas ir jāzina ikvienam dārzkopim!

Vairākām puķēm ir tik “briesmīgs raksturs”, ka neviens cits augs nevar veselīgi attīstīties blakus tām. Daži ziedi, lai arī rotā vasarnīcu, dārzkopjiem var radīt daudz problēmu.

Pēc ekspertu teiktā, “ļauna daba” piemīt peonijām un rozēm – šīs puķu karalienes nepieļauj, ka tām blakus augcitiziedi un tos vienkārši “nožņaudz” jeb iznīdē.

Tomēr jāmin, ka rozes, lai arī ir “vampīri”, var uzlabot cilvēka bioloģisko lauku, mazināt nogurumu un aizkaitināmību.

Hibisks necieš blakus “kaimiņus”

Līdztekus rozēm tā dēvēto vampīraugu skaitā ietilpst, piemēram, hibisks jeb Ķīnas roze. Šis krūms ātri aug, veido spēcīgu vainagu un pakāpeniski izspiež zemes gabalā esošos “kaimiņus”. Ja tu audzē hibisku dzīvoklī, mēģini to nelikt guļamistabā un virtuvē, jo tas var izdalīt negatīvu enerģiju.

Jā, tieši enerģiju! To pierādījis krievu zinātnieks Vlails Kaznačejevs: šie augi spēj izstarot enerģiju ultravioletāspektra apgabalā.

Arī tomāti un paprika ir kaprīzi

Pieredzējuši augļkopji zina, ka visi augi ir iedalāmi trijās grupās: donori, vampīri un neitrālie, un, ņemot vērā šīs īpašības, ir jāveido jebkurš dārzs.

Tā, piemēram, blakus tomātiem un dekoratīvajām paprikām nevajadzētu neko stādīt – tie izsūc enerģiju no blakus esošajiem augiem un noārda augsni.

Stādot tūjas un cipreses arī ir jāievēro piesardzība – šiem krūmiem ir “smaga” enerģija un tie daudz labāk jūtas atklātās vietās.

Bet nebaidies no šiemaugiem vampīriem: daudziem no tiem ir pozitīva ietekme uz cilvēkiem – tie atbrīvo no pārmērīgas spriedzes un noņem stresu. Tev tikai vajag nostāties blakus, piemēram, aveņu, ērkšķogu vai vīnogulāju krūmiem – tavs noskaņojums nekavējoties uzlabosies, un parādīsies pat veselīga apetīte.

Turpini lasīt tālāk

Leave a Comment