Lauku ciematos pēc 15. novembra dzīve var būt grūtāka nekā ierasts; Skaidrojums ir gaužām vienkāršs

Vēl viens no populārākajiem veikaliem laukos ir “Lats”. Tā, piemēram, Rekovas ciemā esošais veikals vietējiem ir vienīgais aptuveni 10 kilometru rādiusā. Šeit situācija nedaudz labāka – lai gan būs pārdevējas, kas darbu uzteiks, slēgt veikalus nevajadzēs, jo atrastas aizstājējas.
“Ja ir izvēlējies cilvēks, bet ir labs darbinieks, es, protams, cenšos parunāties, aprunāties. No sākuma Viļakā visi teica, ka nē, nestrādās, bet tur visas tomēr aizgāja un izlēma par labu vakcinācijai,” norāda “Lata” priekšsēdētājs Raimonds Okmanis.

“Lata” pārstāvji masveida veikalu slēgšanu neprognozē, jo katrai vietai ir savs īpašnieks, kurš ir ieinteresēts biznesu saglābt un nepieciešamības gadījumā aiz letes stātos arī pats.

“Es zinu, piemēram, ir veikali ar mazu apgrozījumu. Tas ir pietiekams, lai izdzīvotu, bet nav tā, lai varētu attīstīties, un tad viņš šo veikalu slēgs ciet tikai tāpēc, ka vajadzīgi sertifikāti, pārdevējas negrib vakcinēties. Būs tādi gadījumi, bet nebūs tā, ka izteikti,” pauž Okmanis.

Vietējie iedzīvotāji atzīst – viņiem nav pārlieku svarīgi, vai pārdevēja ir vakcinēta, taču veikalus slēgšana gan nav pieļaujama.

Absolūtais vairums darbinieku patiesībā vienkārši nav ticējuši, ka bez sertifikāta nebūs iespējams strādāt un ka valdība šo prasību atcels. Arī veikalu īpašnieki TV3 Ziņām stāstīja, ka sākumā pārdevējas draudēja iet projām, bet, jo tuvāk nācis 15. novembris, jo vairāk cilvēki saprata, ka nekur citur bez sertifikāta viņi arī darbu nedabūs. Kā vēl viens iemesls no Latgalē sastaptajiem izskanēja tas, ka rindā uz poti ļoti bieži nācies gaidīt vairāk nekā nedēļu.

Lasi vēl: “Dzīve pārvērtīsies īstā murgā”: astrologs Pāvels Globa nosaucis zodiaka zīmes, kuras sagaida nelaime

Sazinoties arī ar veikalu tīkliem “Top” un “Elvi”, kuri arī galvenokārt strādā reģionos TV3 Ziņas noskaidroja, ka šajos veikalos situācija ir laba un vakcinācijas aptvere pārsniedzot 90%, līdz ar ko veikalus slēgt nenāksies. Tiesa gan, piemēram, “Elvi” būs vairāk nekā 80 darbinieku, kuri šīs prasības dēļ darbu uzteiks.

Leave a Comment