Lai Līgo svētki būtu neaizmirstami: 6 ieteikumi

Līgo svētki vienmēr bijuši vieni no nozīmīgākajiem un lustīgākajiem latviešu gadskārtu svētkiem. Lai Līgo svētku svinēšana neaprobežotos tikai ar pieēšanos pie ugunskura, pasākumu organizatore, Biznesa augstskolas Turība absolvente Vaiva Ribaka sniedz vairākus ieteikumus, kas noderēs izdevušos un atmiņā paliekošu svinību organizēšanai.

Eksperte uzsver, ka arvien aktuālāki kļuvuši centieni atgriezties pie tradicionālajām vērtībām un senajām svētku svinēšanas tradīcijām. Lai svētki būtu krāšņi, nozīme piešķirama katrai niansei – mūzikai, ēdienam, norises vietai, tērpu izvēlei un arī Līgo svinībām aktuālām rotaļām un ticējumiem.

Svinēt tradicionāli

Latvieši arvien vairāk cenšas atgriezties pie tradicionālajām vērtībām un senajām svētku svinēšanas tradīcijām. Ja iepriekš bija populāri svētkos ieviest dažādus jauninājumus vai svinēt svinēšanas pēc, šobrīd atgriežamies pie jau pārbaudītām vērtībām, radot īpašu tematisku noskaņu katram notikumam. Rīkojot svētkus, aicinu atcerēties, ka katrai niansei ir nozīme – ticējumiem, dziesmām, ēdienam un pat rituāliem, kas raksturīgi latviešiem tradicionālos svētkos. Lai Līgo svētkus padarītu ļoti skaistus un atmiņā paliekošus, iesaku vākt jāņuzāles, pīt vainagus, veidot ugunskuru, dziedāt dziesmas, siet sieru un piedomāt pie tērpu izvēles.

Lai lasītu raksta turpinājumu ar ieteikumiem, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment