Labākais ziemas vitamīns – zivju eļļa. + Noderīgas augu receptes


Zivju eļļa ir bagāta ar polinepiesātinātajām taukskābēm, kas normalizē vielmaiņas procesus un ir labākais aterosklerozes un pazeminātas imunitātes profilakses līdzeklis.

Tautas gudrība vēsta, ka zivju eļļa jālieto tajos gada mēnešos, kuru nosaukumā ir burts “r”, proti, no septembra līdz pat aprīlim. Ieteicamāk lietot nevis kapsulās, bet šķidrā veidā – pa desertkarotei dienā. Zivju eļļa nav nemaz tik negaršīga, kā tas daudziem palicis atmiņā no bērnības, jo mūsdienās šo produktu ražo pat ar citrona un apelsīna garšu.

Var noderēt
Melisa pret krampjiem

* Ļoti efektīvs, vienkāršs un drošs līdzeklis: ēdamkaroti citronmelisas lakstu aplej ar puslitru verdoša ūdens, 1,5–2 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/3 glāzes (var arī vairāk) 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Ārstēšanās kurss – 7 dienas. Ja krampji nepāriet, kursu var pagarināt.

Topinambūrs sāpošām kājām
Topinambūrs ir efektīvs pret locītavu sāpēm.

* Sasmalcina aptuveni 1 kg topinambūra ar visām lapām, piejauc sasmalcinātas nātres, aveņu lapas un kātus, aplej ar verdošu ūdeni, pāris stundu nostādina, tad izkāš. Ielej bļodā ar 37–40 ºC siltu ūdeni un karsē kājas. Topinambūra uzlējums, pieliets vannai, labi palīdz pret radikulītu (pēc vannas ķermeni nenoskalo un nenosusina, bet ļauj tam nožūt).

Miežgrauds
Miežgrauds ir ļoti nepatīkama lieta. No tā var atbrīvoties arī ar ārstniecības augiem.

* Ņem pa 2 ēdamkarotēm kumelītes un ārstniecības žibulīti, maisījumu aplej ar pusglāzi verdoša ūdens un 10 minūtes nostādina. Uzbriedušo masu ietin marles salvetē un karstu pieliek miežgraudam. Bet acis skalo ar žibulīšu uzlējumu (50 g drogas aplej ar litru verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš) vai arī pilina acīs pa 2 pilieniem 2 reizes dienā.

Leave a Comment