Kuram būtu pirmajā randiņā jāmaksā?

Latvijā vīriešu un sieviešu viedokļi par randiņiem sakrīt. Saskaņā ar populārā iepazīšanās portāla flirts.lv respondentu viedokli, par vakariņām pirmajā randiņā ir jāmaksā vīrietim. 

 “Man līdzi nebija skaidras naudas, tāpēc meitenei nācās samaksāt par mūsu vakariņām. Es apsolīju, ka otrajā randiņā viss būs savādāk. Otrajā reizē mēs tikāmies skaistā un dārgā restorānā. Es biju ļoti izbrīnīts, kad vakariņu beigās oficiants pateica, ka nav iespējams norēķināties ar kredītkarti. Es domāju, ka no kauna zemē ielīdīšu. Arī meitene sadusmojās un nosauca mani par meli. Galu galā viss beidzās labi. Mēs ar viņu joprojām esam kopā,” stāsta viens no respondentiem.

Nākamais respondents arī padalījās ar smieklīgu atgadījumu. Pirmajā randiņā viņš tika arestēts par to, ka pašam par to nezinot, viņš mēģināja norēķināties ar viltotu naudaszīmi.

Aptaujas dalībnieki (līdz 30 gadu vecumam) bija vienoti, atbildot uz jautājumu “Kam ir jāmaksā par vakariņām pirmajā randiņā?”. Viņi atbildēja, ka rēķins ir jāapmaksā vīrietim.

Puse respondentu uzskata, ka vīrietim jāapmaksā rēķins ne tikai tāpēc, ka tas ir pareizi, bet arī tāpēc, ka tas ir skaists, džentlmeņa cienīgs žests. Katrs trešais vīrietis atbildēja, ka priekš mīļotās meitenes/sievietes nekā nav žēl. Arī meitenes tikai priecājas, kad puisis parāda, cik nopietni viņš ir noskaņots.

Situācija nemainās pat tad, kad cilvēki ir precējušies. Viena daļa respondentu atbildēja, ka tikai vīram ir jāmaksā par vakariņām. Otra daļa atbildēja, ka vīram nav katru reizi jāmaksā par vakariņām. Trešā respondentu daļa uzskata, ka rēķins jāmaksā ir uz pusēm, jo ģimenē visi ir vienlīdzīgi.

Aptaujā piedalījās 2066 respondentu vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Avots

Leave a Comment