Kuņģa čūla bojā arī raksturu! Augu līdzekļi pret šo kaiti

Konstatēt un pat novērst kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu spēj ne tikai ārsts, bet arī psihologs.

Sen zināms, ka psihes īpatnībām ir svarīga nozīme dažādu slimību, to skaitā arī kuņģa čūlas attīstībā. Psihologi pat sastādījuši riska triādi čūlas slimniekiem. Tā ir:
* pazemināts pašnovērtējums;
* augstas pretenzijas;
* pastiprināts satraukums.

Ja cilvēkam ir visas trīs šīs īpašības, tās izraisa noturīgu emocionālu spriedzi. Un nav jau arī nekāds brīnums: kad tiecies pēc augstiem mērķiem, bet zemu vērtē savas iespējas, ir grūti būt ar sevi saskaņā. Diskomforts, neapmierinātība ar sevi, satraukums – šāds emocionālais stāvoklis var kļūt hronisks un izraisīt dažādas fizioloģiskās izmaiņas, kas rezultātā izraisa čūlu.

Interesanti, ka tad, kad psihologi piedāvāja čūlas slimniekiem pašiem novērtēt savas prāta spējas, raksturu, veselību, laimes pakāpi, pacienti nebija augstās domās ne par prātu, ne dzīves perspektīvām, toties savu veselības stāvokli vērtēja ļoti augsti. Šie cilvēki ar lepnumu uzsvēra, ka ir mierīgas dabas un lādzīgi un šķendējas, ja nav ievēroti un pienācīgi novērtēti. Viņi nevēlas demonstrēt neapmierinātību ar sevi, tāpēc kļūst noslēgti. Komunicējoties ievēro distanci.

Kā ārstēt kuņģa čūlu? Lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment