“Krievi ir kļūdījušies tikai vienā lietā”; Šmidre stāsta, ar ko nebija rēķinājies Putins (+VIDEO)

“Krievi ir kļūdījušies tikai vienā lietā”, – ar šādu tekstu klajā nācis Latvijas Telekomunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētājs Pēteris Šmidre, runājot  TV24 raidījumā “Preses klubs”.

 
Šmidre norāda, ka Kremlis un Krievijas prezidents Vladimirs Putins, sakurinot karu Ukrainā, nav rēķinājušies ar Rietumu un Austrumu sabiedrības negatīvo nostāju šajā jautājumā. Kas būtiski – tieši sabiedrības nostāja piespieda arī attiecīgo valdību līderus rīkoties.

Uzņēmējs uzskata, ja nebūtu šādas šo valstu sabiedrības nostājas, ne ASV, ne EiIropas lielo valstu prezidenti un līderi neieņemtu pašreizējo pozīciju.

Es uzskatu, ka vadības līmenī viņi nodotu Ukrainu jau sen. Vienkārši tauta viņiem neļauj to darīt,” norāda uzņēmējs.

Kā pamatu saviem apgalvojumiem, Šmidre min, ka, piemēram, ASV akceptētā tā saucamās lendlīzes likuma parakstīšana (lendlīzes ideja ir rīkoties maksimāli ātri, sniedzot visu nepieciešamo palīdzību karadarbības apstākļos),  tika vilkta mēnesi!

Lasi arī: Arnis Krauze atklāj, par ko sarakstījies ar Kantāni viņas dzīves pēdējā izskaņā; ļoti skumji

“Un to vilka tieši prezidents!”, apgalvo Šmidre.

Viņaprāt, gājiens ar lendlīzes likumu bijis ģeniāls, liedzot ASV prezidentam izvairīties no lēmuma pieņemšanas.

“Tas pats notiek arī Vācijā un Francijā. Jūs domājat, ka vācu valdība būtu kustējusies, ja nebūtu tāds sabiedrības atbalsts?” vaicā uzņēmējs.

 

Viņš norāda, ka ar visu pārējo Putins bija rēķinājies, jo ļoti labi zinājis un sapratis politisko nostāju valdībās.

Šmidre piebilst, ka lēmumu par kara uzsākšanu Ukrainā Putinam palīdzējis pieņemt arī ASV prezidents Džo Baidens, kurš skaidri un gaiši pateicis, ka Krievijas uzbrukuma gadījumā, ASV karavīri nedosies palīgā ukraiņiem.

Šķir otru lapu, lai noskatītos VIDEO 

Leave a Comment