Krāšņs dārzs podiņos – lielisks risinājums aizņemtajiem


Ja pietrūkst laika un pacietības plaša dārza iekopšanai, tad pavisam neliels dārzs, kas izveidots podiņos, ir lieliska alternatīva aizņemtajiem.

Izvēloties augus podiņos, terase un pagalms var izskatīties patiesi skaisti un koši pat bez lielas piepūles. Iepazīstieties ar Somu dārza instrumentu un virtuves piederumu ražotāja “Fiskars” eksperta Kristapa Brizgas padomiem un uzziniet, kādus augus izvēlēties stādīšanai podiņos un kā tos vislabāk aprūpēt.

Dārza iekopšanai podiņos nevajadzētu būt sarežģītai un aizņemt daudz laika. Lieli trauki stādīšanai, augstas kvalitātes augsne vasaras ziediem un regulāra laistīšana – viss, kas nepieciešams ziedošam dārzam visas vasaras garumā.

Pēc tam, kad būsiet iekopis dārzu, vajadzēs vien to uzraudzīt un laiku pa laikam veikt nelielus tā uzturēšanas darbus. Ar pāris skaistiem augiem podiņos un koptu mauriņu pat pavisam nelielu pagalmu var pārvērst līdz nepazīšanai. Tieši tik vienkārši!

Šobrīd ir pieejama plaša augu izvēle podiņos – papildu tradicionālajiem vasaras ziediem arī daudzi mūžzaļie augi var tikt audzēti podiņos. Tā kā daudziem augiem ir īss ziedēšanas periods, lai augs podiņā vienmēr izskatītos pievilcīgi, Kristaps Brizga iesaka izvēlieties augus ar skaistām lapām.

Uzdrošinieties un izmēģiniet kokaugus! Ogu krūmi vai mazi, dekoratīvi koki padarīs izveidoto augu kompozīciju pamanāmāku.

Lieliska izvēle ir arī zemie augi, piemēram, lobēlijas vai vīnogulāji, kas vijas gar ēkas sienu. Tie ne vien papildinās dārza vai pagalma kopskatu, bet arī nodrošinās, ka augsne neizžūst.

Lai uzzinātu, kādas ir šīs sezonas aktualitātes, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment