Krāsainas lapas – pārsteidzoša terapija acīm


Ja acis iekaisušas, sūrst vai asaro, tām var pielikt marlē ietītu svaigi sarīvētu kartupeli, ābolu vai svaigu gurķi.

Uzlabot redzi palīdz arī acu vingrināšana: acu ābolu grozīšana uz augšu, leju un sāniem – katru dienu pa 30 reizēm. Tāpat ieteicams 40 reižu viegli iešļakstīt acīs aukstu ūdeni – tas pastiprinās asinscirkulāciju.

Sarkanas krāsas lapa
Sarkanā krāsa vairo enerģiju, normalizē asinsriti un vielmaiņu. Uz sarkano lapu jāskatās 5 sekundes (skaitot: 1, 2, 3, 4, 5). Tad acis uz 5 sekundēm cieši aizver un atkal skaitot: 1, 2, 3, 4, 5.

Nākamā – dzeltenas krāsas lapa
Dzeltenā krāsa stimulē redzi un nervu darbību, labvēlīgi iedarbojas uz intelektu, paaugstina uzmanības koncentrēšanu, uzlabo atmiņu un arī garastāvokli. Izpilda tāpat kā iepriekš.

Pēdējā – zaļas krāsas lapa
No visām krāsām zaļā ir pati nomierinošākā. Tā veicina ritmisku sirdsdarbību, atpūtina acis, ieteicama pret nieru funkciju pazemināšanos, galvas reiboņiem. Ārsti atzīst, ka zaļā krāsa normalizē sirds-asinsvadu sistēmas darbību, nomierina spēcīgas sirdsklauves, stabilizē arteriālo spiedienu, efektīvi iedarbojas pret galvassāpēm un acu nogurumu.

Arī uz zaļās krāsas lapu vispirms jāskatās 5 sekundes (skaitot: 1, 2, 3, 4, 5), tad acis uz 5 sekundēm cieši aizver, tādā pašā tempā skaitot līdz 5.

Katru dienu praktizējot šo paņēmienu, tā pozitīvais efekts būs ātri jaušams.

Papildus ļoti ieteicams:

1) nekādā gadījumā nepieļaut acu nogurumu un laikus tās atslābināt. Tas palīdzēs ilgāk saglabāt labu redzi;

2) katru dienu vismaz 15–30 minūtes jāskatās tālumā – tas sniegs acīm atpūtu;

3) ieteicama spranda masāža – arī tā uzlabo redzi;

4) redzi palīdz uzlabot svaigi spiesta burkānu sula un salāti no sarkanas un oranžas krāsas dārzeņiem. Gan sulu, gan dārzeņus vajadzētu lietot katru dienu.

Avots: vk.com

Leave a Comment