Koalīcija vienojusies: no 1.marta gaidāmi būtiski atvieglojumi Latvijas iedzīvotājiem

Koalīcijas partijas pirmdien, 7. februārī, vienojušās būtiski mazināt patlaban spēkā esošos ierobežojumus ar šā gada 1. martu, bet no nākamās nedēļas varētu mainīt testēšanas politiku izglītības iestādēs, proti, karantīnā sūtot ar Covid-19 inficējušos bērnus, bet viņu kontaktpersonas bez simptomiem varēs turpināt izglītības iestādi apmeklēt klātienē.

Pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš informēja, ka joprojām norit darbs pie “izejas stratēģijas” no Covid-19 pandēmijas laikā ieviestajiem ierobežojumiem, bet pirmdien koalīcijas partneri vienojušies par to, ka no šā gada 1. marta plānots ieviest būtiskus atvieglojumus. Šis datums izvēlēts, jo prognozējams, ka februāra beigās Latvijā tiks sasniegts saslimstības augstākais punkts.

Pēc Kariņa teiktā, līdz šim panākta vienošanās, ka ar 1. martu varētu atļaut strādāt tām nozarēm, kuru darbs patlaban ir liegts, tāpat plānots atļaut sniegt pakalpojumus bez patlaban spēkā esošā darba laika ierobežojuma, tomēr par citu ierobežojumu pārskatīšanu vēl notiks diskusijas, tostarp par Covid-19 sertifikāta lietošanu Latvijas teritorijā, raksta delfi.lv

Lasi vēl: Laimīgā veiksmes svītra: 5 zodiaka zīmes februāra otrā pusē gaida liela veiksme

“Viedokļi ir dažādi, esam četri partneri, bet esmu pārliecināts, ka uz 15. februāri būsim gatavi apstiprināt valdībā skaidru ceļa karti, lai visi zinātu, ko sagaidīt,” klāstīja Kariņš.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts piebilda, ka patlaban Covid-19 saslimstības augtākais punkts ir aiz muguras bērnu vidū un skolās, tomēr pārējā sabiedrībā saslimstības pīķis vēl tiek gaidīts, par ko liecina ģimenes ārstu bezprecedenta noslodze, hospitalizēto skaits u.c. pazīmes.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment