Ko nekādā gadījumā nevar izvēlēties par krustvecākiem! Būtu zinājusi šo agrāk

Mēs ļoti maz zinām par kristībām, un tomēr tas ir pirmais cilvēka solis ceļā pie Dieva.

Bērna kristības rituāls ir brīnišķīgi svētki visai ģimenei! Sakramentam, kas tiek izpildīts saskaņā ar visiem kanoniem, ir jāpievērš īpaša uzmanība krustvecāku izvēlē mazulim.

Krustvecāki ir eņģeļi uz pasaules, kuri tiek aicināti palīdzēt mazam cilvēkam sākt garīgu dzīvi, kas visu viņu dzīvi pasargās no kārdinājumiem … Krustvecāku izvēle ietekmē bērna nākotni, to vienmēr ir jāatceras.

Bērnu kristības baznīcā

Runājiet par svēto tēvu baznīcā, jūs vienmēr varat saņemt precīzu atbildi uz šo jautājumu. Zemāk uzskaitītos cilvekus ņemt par krustvecākiem aizliedz baznīca!

Ko nevar ņemt par krustvecākiem

Nevarat ņemt par krustmāti meiteni, kas jaunāka par 14 gadiem, un krusttēvos – zēnu, kurš ir jaunāks par 15 gadiem. Tikai pēc šī vecuma sasniegšanas jūs varat iesaistīties garīgajā izglītībā, uzskata baznīca.
Mūkus un mūķenes nekādā gadījumā nedrīkst izvēlēties par krustvecākiem.
Par krustvecākiem nedrīkst kļūt cilvēki ar garīgām saslimšanām.
Aizliegts izvēlēties krustvecākos vīrieti un sievieti, kas ir precējušies. Kūmām draudze aizliedz laulāties.
Bērna vecāki nevar būt krustvecāki.

Ko var ņemt kā krustvecākus par spīti māņticībām

Tautā tiek uzskatīts, ka neprecētu sievieti nevar ņemt par krustmāti meitenei, kā arī neprecētu puisi par krusttēvu. Aiznesīs laimi, paņems visu sev!
Protams, tā ir dumja māņticība. Baznīca to neuztver nopietni, jo tai nav nekādu kristīgo sakņu un apstiprina šo krustvecāku izvēli. Galvenais ir tas, ka cilvēki ir labi!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment