Ko labu banānu mizas sniedz jūsu ādai?

Jūsu āda jutīsies svaiga, mirdzoša un jaunekliska – tas viss banānu mizu dēļ!

Ar banānu mizu palīdzību iespējams:

  1. Ārstēt ekzēmas simptomus, pumpas un psoriāzi – tas viss pateicoties tam, ka banānu mizās ir ļoti daudz kālija un antioksidantu, kas palīdz cīnīties ar iepriekš minētajām ādas problēmām.
  2. Novērš acu pietūkumu – banānu mizas sastāvā ir kālijs. Tieši kālijs palīdz atbrīvoties no organismā esošās liekās sāls, kas uzkrāj ūdeni, pēcāk radot pietūkumu. Ar banānu mizu nepieciešams apklāt acis un paturēt tās kādu laiku šādi. No rīta izskatīsieties pavisam citādi!
  3. Pasargā ādu no ultravioletajiem stariem – banānu mizas ir lielisks C vitamīna avots, kas pasargā ādas šūnas no apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes un spēj pasargāt pat no ultravioletā starojuma.
  4. Mitrina ādu – ticiet vai nē, bet banānu mizas spēj mitrināt sausu ādu. Ņemiet banāna mizu, sagrieziet to mazākos gabaliņos un ar tiem iesmērējiet sausās ādas vietas.
  5. Samazina novecošanās pazīmes – brīvie radikāļi noved pie ādas šūnu bojāšanās. Šādos gadījumos talkā nāk banānu mizu pīlings. Banānu mizās ir antioksidanti, kas spēj novērst šūnu bojāšanos, cīnoties ar brīvajiem radikāļiem. Tādēļ, ja jūs vēlaties saglabāt savu jauneklīgo izskatu, iesakām regulāri iesmērēt savu ādu ar banānu mizām.

Avots

Leave a Comment