Ko darīt, ja mīlēšanās vairs vispār nesagādā ne mazāko baudu?

Noteikumus diktē dzīves periods

Par nepatīkamām sajūtām bieži sūdzas jaunas sievietes, kuras tikko uzsākušas seksuālās attiecības. Parasti gan, plīstot jaunavības plēvei, sāpes nerodas, var būt tikai neliela asiņošana.

– Pirmā dzimumakta izdošanās atkarīga no meitenes gatavības intīmajam brīdim, partnera iejūtības un apkārtējiem apstākļiem. Ja viņa baidās, ka kāds varētu ienākt istabā, diez vai tuvība būs patīkama, taču vajadzētu apzināties, ka tas var negatīvi ietekmēt visu turpmāko seksuālo dzīvi, – uzsver daktere Lauska.

Dzimumakts mēdz radīt diskomfortu grūtniecības, bērniņa zīdīšanas un menopauzes periodā, kad asinīs ir zems dzimumhormonu estrogēnu līmenis un tādēļ maksts nav pietiekami mitra.

Grūtniecības laikā bieži saasinās piena sēnes infekcija, kas izraisa dedzinošas sajūtas makstī un traucē izbaudīt seksu, taču, beidzot barot mazuli ar krūti un atjaunojoties menstruācijām, problēma parasti izzūd pati no sevis.

Arī pirmsmenstruālā sindroma laikā asinīs samazinās estrogēnu koncentrācija. Šajā periodā, mainoties ūdens un sāļu vielmaiņai, sievietei rodas tūska un sajūta, ka viņa partnerim kļuvusi mazāk pievilcīga. Diskomfortu mīlējoties var pastiprināt emocionālās svārstības un depresīvas sajūtas.

Ļaujoties intīmajai tuvībai ovulācijas laikā, kad pastāv vislielākā iespēja palikt stāvoklī, reizēm mēdz pārplīst nobriedušais folikuls, izraisot stipras sāpes vēderā un iekšēju asiņošanu. Parasti tās pakāpeniski mazinās, tomēr jebkurā gadījumā ieteicams apmeklēt ārstu. Dažkārt, lai glābtu olnīcu, nākas veikt operāciju.

Par ginekoloģiskām un cita rakstura problēmām lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment