Ko ārstē kumelīšu tēja: 12 medicīniski pierādītas īpašības. Izcils dzēriens

7. Gripa un saaukstēšanās

Kumelīšu tējai piemīt pretdrudža, sviedrējošās un pretiekaisuma īpašības. Tās palīdz izvadīt no organisma patoloģisko mikroorganismu radītos toksīnus.

 

8. Novājinātas sirds un asinsvadu sistēmas gadījumā

Kumelīšu ziedu dzēriens pazemina asinsspiedienu, šķidrina un attīra asinis no sliktā holesterīna pārpalikumiem. Tēja novērš aterosklerozes attīstību.

 

9. II tipa diabēts

Diabēta slimniekiem ārsti iesaka regulāri ēdienreižu laikā lietot nesaldinātu kumelīšu tēju. Dzēriens efektīvi samazina insulīna līmeni, palīdz izvairīties no diabēta izraisītām komplikācijām (redzes pasliktināšanās, nieru funkcijas un nervu sistēmas traucējumiem).

 

10. Alerģijas

Kumelīšu tēju iesaka kā komplekso palīglīdzekli kas nomāc imūnsistēmas atbildes reakciju uz kairinātāju (alergēnu).

 

11. Seboreja un matu izkrišana

Regulāri matu skalošana ar kumelīšu novārījumu atveseļo un nostiprina matus. Procedūra palīdz atbrīvoties no blaugznām, niezes, apstādina matu izkrišanu, sniedz matiem spīdumu un patīkamu zeltainu nokrāsu.

 

12. Ādas problēmas

Kumelītes noņem kairinājumu, novērš ādas lobīšanos, palīdz ārstēt dažādas ekzēmas. Tā kavē pinņu un aknē rašanos. Sejas un kakla ādas regulāra kopšana ar kumelīšu tējas ledus gabaliņiem paaugstina ādas tonusu, atjauno un izlīdzina ādu.

 

Kā pagatavot kumelīšu tēju

Ārstnieciskās īpašības piemīt tikai kumelītes ziediem. Izejvielas ievāc no maija sākuma līdz pat vasaras beigām, teritorijās, kas atrodas pēc iespējas tālāk no autoceļiem un rūpnīcām. Labākais kumelīšu ievākšanas laiks ir saulainās dienas pirmā puse. Kumelītes žāvē svaigā gaisā, ēnā, izkārtojot tās vienā plānā slānī uz tīrā papīra vai auduma.

Lai pagatavotu kumelīšu ziedu tēju, 1 ēdamkaroti sausu drogu ieber tējkannā un pārlej ar 400 ml verdošā ūdens. Tējkanniņu sasedz un liek nostāvēties 10 minūtes. Krūzīte ielej 100 ml pagatavotā uzlējuma un pievieno vēl 150-200 ml karstā ūdens, pēc garšas var pievienot medu.

Aromātiskā kumelīšu dzēriena pagatavošanai ir ļoti ērti izmantot arī vienreizējos maisiņos safasētas drogas: tas ir ātri un praktiski!

Kontrindikācijas kumelīšu tējas lietošanai.

Dzērienu nedrīkst lietot grūtniecības laikā, jo fitohormoni var radīt priekšlaicīgu dzemdību risku. Kumelīšu tēja ir aizliegta cilvēkiem, kas lieto asinis šķidrinošās zāles, kā arī tiem, kam ir alerģija pret kurvjziežu dzimtas augiem. Zīdainīšiem koliku noņemšanai un miega uzlabošanai kumelīšu tēja jālieto stingri pediatra ieteiktajos daudzumos un koncentrācijā.

Tas ir apbrīnojami, cik universālas ir kumelītes, tās pat palīdz notievēt! Nomāktība, saaukstēšanās, pūšanās… Atliek vien uztaisīt kumelīšu tēju – un slimības atkāpsies. Taču atceraties: ja runa ir par nopietnām saslimšanām, ārstnieciskie augi nevis aizvieto, bet gan papildina tradicionālo ārstēšanu, palīdz ātrāk uzlabot veselības stāvokli.

Lasi vēl: Salāti “8. marts!” Lai sieviešu dienas svētki priecē arī vēderus!

Leave a Comment