Kļūdas, kuras tu pieļauj, mazgājot savu mašīnu

Tu to mazgā karstā saulē

Tāpat kā mašīna nožāvē tavu ķermeni pēc iznākšanas no ūdens, to pašu tā dara ar tavu mašīnu – un pie tam pārāk ātri. Rezultātā radīsies ūdens pleķi. Tādēļ mašīnas mazgāšanai izvēlies dienas laiku, kad saule nav tik spoža un ārā ir vēsāks.

Ārpuses mazgāšanai tu izmanto trauku mazgājamo līdzekli

Stop! Lai arī ko tu darītu, vienkārši apstājies. Kamēr šis līdzeklis ir ļoti noderīgs virtuvē, tev to nevajadzētu izmantot, mazgājot savu mašīnu. 

Tu izmanto tikai vienu spaini ūdens

Patiesībā tev ir nepieciešami divi spaiņi – viens ziepjainajam ūdenim, otrs – skalošanai. Ja izmantosi tikai vienu spaini, vari negaidīt, ka tava mašīna būs tīra. 

Tu netīri no augšpuses uz leju

Ja tu mašīnu mazgā haotiski, tu sev nedari pakalpojumu. Tādā veidā uz mašīnas paliks svītras, kuras neizskatīsies labi. Mazgā mašīnu uzmanīgi no augšas uz leju. 

Tu aizmirsti notīrīt riepas

Riepas ir netīrākās tavas mašīnas vietas un nebūtu pareizi tās atstāt netīras, tomēr bieži vien kaut kā to aizmirstas izdarīt. Nākamreiz piedomā pie tā! 

Tu nedomā par mašīnas netīrākajām vietām

Panelis. Tam tu pieskaries ļoti bieži (it īpaši tad, kad nevari izvēlēties radio staciju!), saule spīd taisni uz paneļa (baktērijas mīl siltumu), un gaiss, kas nāk no ventilācijām, palīdz baktērijām cirkulēties un tādā veidā izplatīties. 

Avots: www.goodhousekeeping.com

Leave a Comment