Kazeņu mērce un pīrāgs. Divas receptes ar lieliskajām ogām

Kazenes ir lieliskas, gardas un veselīgas ogas, kuras nedaudz esam piemirsuši – bet velti! Piedāvājam divas receptes iedvesmai.

Kazeņu mērce
Nepieciešams: 800 g kazeņu ogu, 300 g cukura, ½ glāzes sausā sarkanvīna.

Iepriekš nomazgātas ogas uzvāra pusē no cukura un izberž caur sietiņu.

Atlikušos 150 g cukura izšķīdina glāzē ūdens un uzvāra sīrupu.

Uzvārītās ogas savieno ar sīrupu, pielej vīnu un uzkarsē līdz viršanai.

Karsto mērci salej mazās pasterizētās burciņās, pasterizē 10 minūtes, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Mērci pasniedz pie gaļas ēdieniem.

Kazeņu pīrāgs
Nepieciešams: 1,5 glāzes miltu, ½ glāzes krējuma, 100 g sviesta, 2 ēdamkarotes cukura, 1,5 ēdamkarotes pūdercukura, ¼ tējkarotes pārtikas sodas, tējkarote citrona sulas, 1,5-2 glāzes kazeņu ogu.

Mīkstu sviestu sajauc ar krējumu, tad iemaisa miltus un pievieno sodu.

No iegūtās mīklas izveido bumbu un uz 25-30 minūtēm ieliek ledusskapī.

Pēc tam no atdzesētās mīklas nelielu daļu atdala, bet no atlikušās izrullē plāceni, lai tas būtu lielāks par pašu lielāko pannu.

Pannu uzkarsē, ieziež ar sviestu vai margarīnu, tad tajā ieklāj izrullēto mīklu, lai maliņas paliktu atliektas uz augšu.

Sausas iepriekš nomazgātas ogas uzber mīklai, apkaisa ar pūdercukuru un apslaka ar citronu sulu. No atlikušās mīklas izrullē tievas desiņas un restīšu veidā uzliek uz ogām.

Pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep līdz gatavībai.

Leave a Comment