Katram arābam ir daudz sievu, kuras darīs visu lai vīrs būtu apmierināts. Meitenes ar varu tiek apprecinātas un tad seko šis!

Mīti un patiesība par sieviešu tiesībām islāma valstīs. Noņemam noslēpumainības plīvuru!

Tiek uzskatīts, ka arābu sievietēm nav balsstiesību un viņām bez ierunām jāpakļaujas saviem vīriem. Tomēr ir jaunas sievietes, kuras tīri labprāt kļūtu par musulmaņu laulātajām draudzenēm.

Šajā rakstā mēģināsim noskaidrot, cik labi vai slikti ir būt arābu vīrieša sievai un minēsim vairākus aplamus pieņēmumus par to, kas ir vai nav atļauts abu dzimumu pārstāvjiem arābu valstīs.

1.mīts. Meiteni piespiež apprecēties

Arābu valstīs lēmumu precēties pieņem līgavaiņa ģimene. Tomēr tad, ja jaunā sieviete galīgi nevēlas stāties laulībā ar attiecīgo puisi, viņa drīkst atteikties.

2.mīts. Kalims – kāzu priekšnoteikums

Kalims musulmaņu valstīs pastāv, taču tas neuzliek līgavainim par pienākumu obligātiizpirkt nākamo sievu. Ja viņa ir skaista, izglītota, tad vīrietim par šādu līgavu var nākties samaksāt summu, kas mērāmasimtiem tūkstošos dolāru. Šā iemesla dēļ tiek uzskatīts, ka dzemdēt meitenes ir izdevīgāk.

3.mīts. Arābu sievietes nedrīkst mācīties ārzemēs

Ja arābu meitene vēlas iegūt augstāko izglītību Eiropā, tad tas viņai nepavisam nav aizliegts. Turklāt daudzas arābietes, kas dodas studēt uz Eiropas valstīm, labprātāk paliek tur, lai veidotu karjeru. Jo tad, ja viņa atgriežas dzimtajā valstī un apprecas, par algotu darbu nevar būt ne runas.

4.mīts. Katram arābam ir daudz sievu

Daudzsievība arābu valstīs pastāv, bet ne katrs vīrietis to var atļauties. Fakts ir tāds, ka vīrietim ir jānodrošina visas sievas vienādā mērā, ne vairāk un ne mazāk. Patiesībā šā iemesla dēļ harēmu var atļauties vienīgi turīgi šeihi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment