Kas notiks ar auduma maskām? Valdība rosina mainīt šo likumu uz pavisam citu

Aizvadītajā ceturtdienā valdība nolēmusi virzīties uz obligātu FFP2 respiratoru un medicīnisko masku valkāšanas prasību noteikšanu.

Šodien operatīvās vadības grupā tikšot spriests, kā to nodrošināt, īpaši maznodrošinātajiem cilvēkiem, kuriem Covid-19 aizsardzības līdzekļiem vajadzētu būt pieejamiem bez maksas. Vēl precīzs plāns nav izstrādāts, līdz ar to nav zināms, no kura brīža obligātā prasība stāsies spēkā.

Lasi vēl: Smagā stāvoklī slimnīcā atrodas Latvijā ļoti iemīļots šefpavārs; viņš cīnās par savu dzīvību

Sistēma jau ir zināma – lielāko daļu medicīnas preču pērk Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs, un masku un respiratoru izdalīšana varētu notikt ar pašvaldību līdzdalību, skaidroja veselības ministra padomnieks Kaspars Bērziņš, raksta la.lv

Obligāta medicīnisko masku un respiratoru valkāšanu varētu tikt noteikta vietās, kur pastāv lielāks inficēšanās risks. “Tas būtu sabiedriskais transports, kur piemērotu prasību obligāti valkāt respiratoru, arī dažādos pasākumos, kur cilvēki atrodas ilgāku laiku, piemēram, kino un teātru zālēs.

Savukārt citur būs prasība atteikties no auduma maskām un pāriet vismaz uz medicīnisko masku valkāšanu,” sacīja Bērziņš un prognozēja, ka par šo aizsardzības līdzekļu iegādi nevajadzētu uztraukties, jo tirgū tie būšot pietiekamā daudzumā.

 

COMMENTS

Leave a Comment