Kas jāņem vērā pēc aktīvās sezonas ieziemojot motociklu

Neaizmirstiet par riepām!

Ja plānojat, ka motocikls visu ziemu “stāvēs” uz riteņiem, tad piepumpējiet riepas līdz trijām atmosfērām, tā samazinot to deformācijas risku. Ja domājat riteņus nomontēt, tad spiedienu riepās var samazināt līdz vienai atmosfērai. Riepas ir vērts arī apsmidzināt ar īpašu šķidrumu vai silikonu, lai gumija neizžūtu.

Ideālā gadījumā riteņus būtu jāatslogo, paceļot tos nedaudz virs zemes ar kādiem koka klučiem vai cita veida balstiem. Sliktākajā gadījumā var uzklāt kādu vecu paklāju. Ziemā ik pa laikam riteņus var parotēt, lai mazinātu iespējamo riepu deformāciju.

“Un, visbeidzot, neaizmirstiet aizdrīvēt izpūtēju un citas gaisa ieplūdes vietas. Tas pasargās no mitruma un maziem dzīvnieciņiem, kuri ziemā meklēt sausāku vietu,” atgādina Pavlovs.

Jāpārliecinās par telpas piemērotību “pārziemošanai”

Ja iespējams, tad motocikls jāglabā telpā (garāžā), kurā nav ekstremālu temperatūras svārstību, nav arī ķīmisko šķidrumu tvaiku, kā arī netiek izmantoti elektriskie sildītāji vai darbināti kādi motori.

Ja garāža ir sausa un ventilējama, tad spēkratu var apklāt ar pārvalku, pasargājot to no putekļiem un zirnekļu tīkliem. Taču, ja garāža nav labā stāvoklī, tad pārvalks aizturēs mitrumu, neļaus izzust kondensātam un var radīt rūsu. Tādēļ ik pa laikam ir vērts apskatīt motociklu. Starp citu, internetā var nopirkt arī piepūšamu motociklu glabāšanas kameru, kas ļauj glabāt dzelzs rumaku hermētiskā vidē.

Ja ieziemošanas darbi paveikti godam, tad pavasarī nebūs daudz jānopūlas, lai sagatavotu motociklu jaunajai sezonai un pirmajam izbraucienam.

Par Inchcape Motors Latvia

Oficiālais BMW un BMW Motorrad pārstāvis Latvijā jau vairāk nekā desmit gadus. 2016.gadā uzņēmums saņēma “Ilgtspējas indeksa” bronzas kategorijas atzinību, kļūstot par pirmo un līdz šim vienīgo uzņēmumu auto nozarē Latvijā, kurš saņēmis šo apbalvojumu. Pasaulē “Inchcape” ir viens no vadošajiem auto tirdzniecības uzņēmumiem, kas pārstāvēts 26 valstīs un nodarbina vairāk nekā 160000 darbinieku.

Leave a Comment