Kartupeļu un zivs filejas sacepums. Laipni lūgti vakariņās!


Vieglām, garšīgām un ātri pagatavojamam vakariņām piedāvājam heka filejas un kartupeļu sacepumu.

Sastāvdaļas
800 g heka filejas
600 g kartupeļu
0,5 l 2,5% piena
150 g olu
Sāls, pipari, zaļumi pēc garšas

Pagatavošana
Kartupeļus ar visu mizu novāra sālsūdenī, līdz tajos var viegli iedurt dakšiņu.

Nolej ūdeni un pārlej ar aukstu ūdeni, atdzesē.

Nomizo vārītos kartupeļus un sagriež aptuveni puscentimetru biezās ripiņās.

Ieziež cepamo formu ar eļļu un pārkaisa ar rīvmaizi. Liek pusi kartupeļu formas apakšā.

Zivi sagriež gabaliņos, ne biezākos par vienu centimetru. Liek uz kartupeļiem, pārkaisa ar sāli un pipariem.

Uz zivs kārtas liek vēl vienu kartupeļu kārtu.

Sajauc olas ar pienu, sāli un pipariem pēc garšas.

Piena un olu maisījumu pārlej kartupeļu un zivs sacepumam. Cep 200 grādos, kamēr izveidojas zeltaina garoziņa. Izņem sacepumu no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas ļauj atdzist 10 līdz 15 minūtes.

Leave a Comment