Kartupeļu biezzupa ar lasi

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • 300 gr. kartupeļu
  • 1 burkāns
  • 1 gab. Purava (10 cm)
  • 100 gr. selerija saknes
  • 1 sīpols
  • 20 gr. sviesta
  • 1 l. dārzeņu buljona
  • 8 ēd.karotes krējuma
  • Rīvēts muskata rieksts
  • 100 gr. kūpināta laša
  • 3 zariņi diļļu

Pagatavošana:

Kartupeļus un burkānu sagriezt kubiņos, puravu gredzeniem. Seleriju un sīpolus smalki sagriezt.

Visus dādzeņus (izņemot kartupeļus) apcept sviestā. Pielikt kartupeļus, pieliet buljonuun vārīt 15 – 20 min.

Zupu sablenderēt, ja pārāk bieza, var pieliet ūdeni. Vēl reiz uzvārīt, pielikt 4 ēd. karotes krējuma. Pielikt sāli, piparus un malto muskata riekstu.

Lasi sagriezt strēmelēs. Zupu saliet šķīvjos, izveidot no laša strēmelēm „rozīti” ielikt to zupas šķīvī un apbērt ar zaļumiem.

Avots: zacep.com

Leave a Comment