Karstā šokolāde ar garšvielām. Aukstumā neaizstājama!

Aromātiska karstā šokolāde, nedaudz pievienojot čili piparus, kanēli un vaniļu, ir ideāls dzēriens aukstajam gadalaikam. Starp citu. šī ir viena no iecienītākajām šokolādes receptēm
pasaulē.

Karsto šokolādi ar garšvielām “izgudroja” jau senās Dienvidamerikas indiāņu ciltis. Tomēr tolaik garša bija pavisam citāda, turklāt dzērienam bija sakrāla nozīme.

16. gadsimtā karstā šokolāde parādījās arī Spānijā un izplatījās pa visu Eiropu. Drīzumā eiropieši atklāja, ka dzēriens pozitīvi ietekmē veselību, un tas kļuva vēl iecienītāks.

Iemācies gatavot karsto šokolādi ar garšvielām. Ne tikai sasildīs, bet arī uzlabos noskaņojumu!

Sastāvdaļas
85 g melnās šokolādes
2 ēdamkarotes cukura
120 ml saldā krējuma
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
2 ēdamkarotes kakao pulvera
420 ml piena
1 šķipsniņa kanēļa
1 šķipsniņa čili piparu

Pagatavošana
1. Vidēja lieluma katliņā sajauc sasmalcinātu šokolādi, kakao, cukuru un čili piparus. Liek uz vidējas uguns un maisa, kamēr šokolāde sāk kust. Pakāpeniski pievieno pienu, pēc tam – saldo krējumu. Pievieno kanēli un ļauj maisījumam uzvārīties.

2. Noņem katliņu no uguns. Pievieno vaniļas ekstraktu. Cieši uzliek vāciņu un atstāj uz vienu stundu.

3. Pirms pasniegšanas dzērienu sakarsē uz mazas uguns un rotā ar zefīru un putukrējumu.

Leave a Comment