Kariņš nosauc kāda kļūda tika pieļauta Covid-19 ierobežošanā: ”Mēs nezinājām”

Covid-19 ierobežošanas procesā nozīmīga kļūda bija, ka pirms gada Veselības ministrija (VM) pieļāva ap 800 000 vakcīnu neiegādāšanos, kuras piedāvāja Eiropas Komisija, šodien Saeimas Covid-19 krīzes pārvarēšanas procesa parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers norādīja, ka Ministru kabinets par to nezināja un arī viņš pats nebija domājis, ka kāds varētu attiekties no EK piedāvātajām vakcīnām.

Pēc tam Kariņš, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un tajā laikā nesen apstiprinātais jaunais veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) sarunās Eiropas Savienības (ES) līmenī panākuši, ka papildu vakcīnas tika pārdalītas vairāk par labu valstīm, kuras iepriekš bija atteikušās no papildu vakcīnām un kurām to trūka.

“Mazākas vakcīnu pieejamības dēļ Latvijā 2021.gada pirmajā pusē bijām spiesti dzīvot ilgāk ar ierobežojumiem, nekā vairākās citās Eiropas valstīs, kas arī radīja neapmierinātību iedzīvotājos,” norādīja valdības vadītājs, raksta nra.lv

Lasi vēl: 2021. gada ziema sagriezīs kājām gaisā dzīvi piecām zodiaka zīmēm; viss mainīsies!

Kariņš arī vērsa uzmanību, ka sākotnēji VM nebija sagatavojusi atbilstošu vakcinēšanas plānu, jo neesot bijis izpratnes, ka šī ir ārkārtas situācija. Pēc tam tajā laikā jaunais veselības ministrs Pavļuts izveidoja Vakcinācijas biroju un plānu par vakcinācijas veikšanu lielajos centros, atzīmēja premjers.

COMMENTS

Leave a Comment