Kapracis vēršas pie visiem nevakcinētajiem ar tiešiem un skarbiem vārdiem!

Vēl nesen Daugavpilī vidēji mēnesī notika ap 100 bēru, bet tagad šis skaitlis tuvojas 200. Ja šāda drūma tendence turpināsies, pašvaldībai būs jādomā par kapsētu teritoriju paplašināšanu, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Dienas ziņas”.

Lai gan šonedēļ mirstības rādītāji Daugavpils reģionālajā slimnīcā beidzot ir kritušies, bet visu oktobri, kā arī vēl pagājušo nedēļu tie saglabājās augsti.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs LTV pauž bažas, vai drīzumā pēc mājsēdes atcelšanas situācija atkal neatkārtosies, raksta jauns.lv

Lasi vēl: Lai atturētu cilvēkus no haotiskas iepirkšanās pieņemts lūk, šis!

Apbedījumu apsaimniekotāja SIA “Labiekārtošana-D” pārstāve Alla Semjonova skaidro, ka parasti mēnesī pilsētā bijušas no 100 līdz 120 bērēm. “Jau septembrī bija pāri 130, 140, bet oktobrī – 180.”

Viņa atzīmēja, ka papildu apbedījuma vietas tiek veidotas gadu uz priekšu. Šobrīd Daugavpilī esot iezīmētas 1500 apbedījumu vietas, no kurām 500 ir gatavas tūlītējai izmantošanai.

Arī kaprači atzīst, ka tādu mirstību viņi savās darba gaitās vēl nav pieredzējuši. “Patlaban situācija ir bēdīga. Pilsētā mirst ļoti daudz cilvēku. Ir jāvakcinējas,” saka “Labiekārtošana-D” kapracis Deniss.

Mirušo skaits palielinājies arī citviet. Pašvaldībās atzīst, ka, iespējams, nākotnē būs jādomā par kapsētu paplašināšanu.

 

COMMENTS

Leave a Comment