Kāpēc tetovējums var būt bīstams?

Portugāļu un franču speciālisti brīdina, ka tetovējumi, pat tie, kas saglabājas tikai kādu laiku, var novest pie nepatīkamām sekām un sagādāt ļoti nopietnas problēmas.

Tiesa, veselību apdraud arī citi ķermeņa izrotāšanas veidi. Amerikas asins bankas asociācija un Sarkanais Krusts nepieņem asinis no donoriem ar tetovējumiem, kas izdarīti mazāk nekā pirms gada. Bet dažos ASV štatos tetovēšana vispār ir aizliegta.

Mediķi ne bez pamata uzsver, ka neprofesionāli veikts tetovējums var izraisīt stinguma krampjus, tuberkulozi, neizārstējamu un nereti arī nāvi izraisošu vīrushepatīta paveidu, inficēt ar HIV un kļūt par cēloni neskaitāmām ādas slimībām un alerģiskām reakcijām.

Pēc ASV infekcijas slimību kontroles un novēršanas centru datiem, visizplatītākais risks, kas apdraud jauniešus un gados jaunus cilvēkus, kuri nolēmuši sevi izdaiļot ar tetovējumu, ir ādas infekcija, kas saucas impetigo, kā arī citi dermatīta veida sarežģījumi.

Iespējams arī alerģisko reakciju risks uz pigmentiem, ko izmanto tetovēšanā.

Cilvēkiem, kas sirgst vai kuriem ir nosliece uz ekzēmu, jāapzinās, ka tetovējums rosina šīs slimības jaunus uzliesmojumus.

Mēdz būt gadījumi, kad ādas atbildes reakcija uz tetovējumu ir rētu veidošanās.

Leave a Comment