Kāpēc pazūd miegs? Medikamenti un tautas līdzekļi pret bezmiegu

Jau Aristotelis teicis, ka miegs ir svētīgs. Miega nepieciešamība ir nenoliedzama. Pētnieki konstatējuši, ka guļ visi zīdītāji. Izjust, kas ir bezmiegs, vismaz reizi gadījies teju vai katram. Taču reizēm bezmiegs var kļūt par nešķiramu cilvēka pavadoni gadiem ilgi, un tā vien šķiet, ka ar to nāksies sadzīvot visu atlikušo mūžu.

Problēmas ar miegu ir vērā ņemams veselības traucējumu simptoms, kura pamatā var būt nopietna slimība. Parasti cilvēki, kurus nomoka bezmiegs, sūdzas arī par citiem veselības traucējumiem: nogurumu neierastā dienas laikā, nespēju koncentrēties. Šādi cilvēki visbiežāk jau pamostas miegaini un noguruši.

Bezmiegu parasti izraisa kādi traucējumi: medicīniska rakstura problēmas, piemēram, astma, artrīts, depresija.

Cēlonis var būt arī diennakts bioloģisko ritmu traucējumi. Cilvēki, kam ir hronisks bezmiegs, biežāk sirgst ar psihiskām slimībām. Ja pacients nav pietiekami izmeklēts un pats pēc saviem ieskatiem sācis lietot trankvilizatorus, viņam var rasties papildu problēmas. Tāpēc speciālista konsultācija ir primāra, taču miega traucējumu nomocīts cilvēks ar šo problēmu pie ārsta diemžēl dodas reti.

Lai uzzinātu, kādi ir bezmiega cēloņi, kā arī visu par un ap miega zāļu lietošanu, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment