Kāpēc nav vēlams dāvināt puķes podiņā, lai arī varētu likties, ka tās ir labākas par grieztajiem ziediem

Daudzi cilvēki uzskata, ka zieda dāvināšana podā ir daudz noderīgāka nekā tikai ziedu pušķis, jo puķu poda augs var augt vairākus gadus, un pušķis nokalst nākamajā dienā.

Bet par podā esošajiem ziediem ir daudz tautas ticējumu un māņticības. Pēc astrologu domām, nav ieteicams tos pasniegt kā dāvanu, un tam ir skaidrojums. Visbiežāk ziedi podiņā tiek pasniegti kā dāvana dzimšanas dienā.

Bet pirms tā iegādes labāk konsultēties ar dzimšanas dienas cilvēku un pajautāt, kam tieši viņš dod priekšroku. Ir vērts pievērst uzmanību zieda daudzumam, augu tipam un lielumam. Tam visam ir liela nozīme.

Dzimšanas dienā vai citos svētkos ieteicams dāvināt nepāra skaitu ziedu, neatkarīgi no tā, vai tas ir pušķis vai puķu pods, jo pāra skaitlis ir saistīts ar nāvi. Tiesa, šī māņticība turpina pastāvēt tikai slāvu tautu vidū.

Rietumos ziedu skaits jau sen tiek ignorēts, galvenais ir tas, ka pušķis tiek pasniegts no sirds. Bet, ja tomēr šī zīme nedod mieru, bet ir vēlme dot ziedu podā, tad jums jāizvēlas augs, kuram ir nepāra spraudeņu skaits.

Lasi vēl: Vīrietis izlēma šķirties no stāvoklī esošās mīļākās, bet pēc 9 mēnešiem viņš saņēma atklātnīti

Izvēloties ziedu, jums jāpievērš uzmanība arī zemei. Tai jābūt sausai. Cilvēki, kas akli tic priekšrakstiem, nepieņems tikko aplaistītu ziedu. Tiek uzskatīts, ka mitra zeme ir asaras, tādēļ, ja jūs dāvināt mitru puķu podu, tas nozīmē, ka saņēmējs drīz daudz raudās.

Nav ieteicams dāvināt tumšu nokrāsu ziedu, jo tas rada skumjas, no kuras dzimšanas dienas cilvēks visu vakaru būs bez noskaņojuma un bēdīgs. Padomājiet par ziediem pirms tos dāvināt!

Leave a Comment