Kaltētu sēņu risoto ar parmezānu un garšaugiem


Kaltēšana ir dabīgs uzglabāšanas veids, kas koncentrē un pastiprina augļu, dārzeņu un garšaugu aromātu. Atkal pievēršoties vietējiem un pašu audzētiem produktiem, kaltēšana nodrošina, ka tos var lietot krietni ilgāk nekā tikai audzēšanas sezonā.

Sastāvdaļas
4 porcijas
25g kaltētu sēņu, piemēram, baraviku
3 ēdamkarotes olīveļļas
25g sviesta
1 mazs sīpols, sakapāts
300 g arborio rīsu
50 ml baltvīna
1 litrs karsta dārzeņu buljona
5O g parmezāna siera, svaigi rīvēta

Pušķītis pētersīļu, sakapātu
Izmērcējiet sēnes karstā ūdenī 30 minūtes.

Nokāsiet šķidrumu un nolieciet malā.

Sakarsējiet sviestu un eļļu lielā pannā un cepiet sīpolus, kamēr mīksti.

Pievienojiet rīsus un maisiet, kamēr tie sāk mainīt krāsu.

Pievienojiet sēnes, šķidrumu, kurā tās mirkušas, un vīnu.

Kad šķidrums uzsūcies, pievienojiet buljonu pa kausam vienā reizē, maisot, kamēr rīsi ir gatavi, bet stingri (‘al dente’).

Iemaisiet rīvēto parmezāna sieru un pētersīļus, koriģējiet garšvielas, ja nepieciešams.

Leave a Comment