Kaltētu augu maskas. Var sākt ievākt izejvielas!


Augus kosmētiskajām maskām ievāc un lieto, ņemot vērā ādas tipu un stāvokli, – vai tā ir sausa vai taukaina, apvītusi vai iekaisusi.

Sausai ādai jāizvēlas tādi augi, kas to mīkstina. Tie ir liepziedi, kumelītes, rožu ziedlapiņas, piparmētras lapas.

Taukainai ādai piemērota ir asinszāle, pelašķi, salvija, tīruma kosa, kliņģerītes. Visi šie augi palīdz novērst ādas iekaisumu un to sausina. Apiņu ziedi, alveja, bērzu lapas, ceļtekas pastiprina ādas reģenerāciju, paaugstina tonusu.

Mājas apstākļos kosmētiskās maskas var pagatavot no kaltētiem augiem, kā arī to novārījumiem vai uzlējumiem. Lai iedarbības efekts būtu lielāks, kaltētos augus sasmalcina. Pirms maskas seju nomazgā ar siltu ūdeni vai notīra ar losjonu.

* Divas ēdamkarotes sasmalcinātu augu aplej ar tādu pašu daudzumu karsta ūdens, lai izveidotos putriņai līdzīga masa. To uzkarsē līdz 60–70 grādiem, pēc tam atdzesē līdz 37–40 grādiem un vienmērīgi uzziež sejai. Tad uzklāj marles salvetīti, kurai pirms tam izgriezti caurumi acīm, mutei un degunam. Masku uz sejas tur 15–20 minūtes.

Augu novārījumu gatavo šādi:
* 2–3 ēdamkarotes maisījuma aplej ar 1–2 glāzēm auksta ūdens, vāra uz lēnas uguns 3–4 minūtes, tad izkāš un atdzesē līdz 37–40 grādiem. Iepriekš sagatavotus marles spilventiņus samitrina novārījumā un ar tiem noklāj pieri, vaigus, pazodi. Masku tur 5–10 minūtes. Kad spilventiņi atdzisuši, tos samitrina no jauna un atkal uzliek sejai. Procedūru atkārto 3–4 reizes, pēc tam seju nomazgā ar siltu ūdeni.

Pinnes ārstē ar kliņģerīšu novārījumu:
* ēdamkaroti novārījuma emaljētā vai stikla traukā sajauc ar glāzi silta ūdens, pievieno kviešu vai auzu miltus. Masu biezā kārtā uzklāj sejai, tur 20–30 minūtes, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

Maskas liek 2–3 reizes nedēļā, ārstēšanās kursā paredzot 15–20 procedūras. Pēc tam 1,5–2 mēnešus jāievēro pārtraukums.

Avots: all-4-woman.com

Leave a Comment