Kādēļ mūsu priekštečiem nebija alerģijas pret ēdienu?

Tā vien šķiet, ka agrāk zāle bija zaļāka, bet debesis – zilākas. Ar laiku mainās pilnīgi viss. Diemžēl ar katru nākošo paaudzi alerģijas pret noteiktiem ēdieniem tikai pasliktinās. 

Bet kādēļ mūsu vecvecākiem savulaik nebija nekādas alerģijas pret konkrētiem ēdieniem? Kādēļ viņi bija daudz veselīgāki par mūsdienu paaudzēm?

Jo mūsu priekšteči:

  • Ēda sezonālu un īstu pārtiku.
  • Viņi neievēroja diētas, nespēlēja visādas ēdiena “ierobežošanas spēles” ar savu organismu un metabolismu.
  • Viņi ēdienu gatavoja tikai mājās, izmantojot tradicionālās ēdiena gatavošanas metodes un visu parasti gatavoja no nulles.
  • Viņi nelietoja uzturā ĢMO, pārtikas piedevas, stabilizatorus un biezinātājus.
  • Viņi ēda dzīvnieku izcelsmes produktus, kas sevī ietvēra minerālvielām bagātus kaulu novārījumus un arī gaļas blakusproduktus.
  • Viņi nedevās pie ārstiem vismazāko sīkumu vai recepšu zāļu dēļ. Pie ārsta devās tikai smagu traumu vai smagu slimību gadījumā. Viņi ārstējās mājās paši ar dabīgiem līdzekļiem, jo viņu ikdienā uzņemtais ēdiens bija viņu galvenās zāles.
  • Viņi daudz laika pavadīja ārā. Tā vietā, lai sēdētu telpās, kā to dara mūsdienu cilvēks, mūsu priekšteči ļoti bieži devās āra darbos, bērni rotaļājās uz ielām, pagalmos, dārzos.

Kā šis viss var ietekmēt alerģijas pret noteiktiem pārtikas produktiem?

Katru mūsu ķermeņa šūnu ietekmē tas, ko mēs lietojam uzturā. Ņemot vērā faktu, ka šūnas veido audus, audi veido orgānus, orgāni veido orgānu sistēmas, – slikts uzturs tiešā veidā ietekmē visa organisma funkcionēšanas spējas, kas var padarīt mūs jūtīgākus pret noteiktiem pārtikas produktiem.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment