Kad nervi netur. Augu līdzekļi, kas atslābina un nomierina


Par mūsdienām mēdz teikt, ka šis ir stresu un kaislību laiks, jo bez lielāka vai mazāka satraukuma taču nepaiet ne diena. Arī tad, ja sarūgtinājumu nav sagādājuši tuvinieki, draugi vai kolēģi, pietiek ieslēgt televizoru, lai saņemtu ikdienas negatīvo emociju “trūkstošo devu”.

Ja cilvēks pēc savas dabas ir optimists, turklāt ar stipriem nerviem, viņš spēj tikt galā ar ārējo negatīvo iespaidu uzbrukumiem. Taču reizēm neiztur pat paši spēcīgākie. Aizsargāt atkailinātos nervus palīdz visiem pieejami tautas līdzekļi.

No pagātnes dzīlēm
Interesanti būtu zināt, kā pret nervu spriedzi, stresu un miega traucējumiem vērsās mūsu iepriekšējās paaudzes, kuru dzīve tāpat nebija ne medusmaize, ne rožu dārzs. Nebija arī trankvilizatoru un citu mūsdienās labi zināmo medikamentu.

Atbilde ir vienkārša: viņi izmantoja sev pašu pieejamāko – dabas aptieku. Mūsu senči labi zināja, ka ir augi, kas aktivizē bremzēšanas mehānismus cilvēka organismā un nomierina to. Tā kopš seniem laikiem gadu pēc gada tika uzkrāta pieredze nervu sistēmas slimību ārstēšanā ar ārstniecības augiem.

No šiem senajiem pierakstiem mēs, piemēram, uzzinām, ka: rūta dāvā “skaidru un ātru” prātu, safrāns “prieku un mundrumu”, bet salvija “stiprina ķermeni un noņem roku trīci”. Mūsdienās cilvēki, apzinoties, ka dabīgie līdzekļi nenoliedzami ir labāki par ķīmiskajiem, arvien biežāk pievēršas tautas medicīnas receptēm.

Arī paaugstinātas nervozitātes un pārpūles gadījumos. Turklāt daudzām kaitēm vairs nepastāv vecuma robežas, un pieņemšanā pie neiropatologa var ieraudzīt pat pavisam mazus bērnus.

Lai lasītu rakstu tālāk un iegūtu ļoti vērtīgu informāciju, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment